1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Nehéz falatnak bizonyult a Zalaegerszeg

A Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság hetedik fordulójában a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE csapata a Zalaegerszeget fogadta.

 

Nyolc nap alatt három bajnoki mérkőzést játszottak az NB II-es csapatok, ami szokatlan ez főleg egy újoncnak, mint a Tiszakécske. Ettől függetlenül nem lehet panasz a fiúkra, mert a három mérkőzést abszolút döntetlenre hozták. Egy alkalommal győztek 2–1 (Budaörs), egyszer döntetlent játszottak 0–0 (Cegléd), és legutóbb kikaptak 2–1 (Zalaegerszeg). Ez utóbbi mérkőzésen az ellenfél jobbnak bizonyult a hazaiaknál, tetszetősebben, jobban játszottak, és megérdemelten győztek.

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE Zalaegerszegi TE FC 1–2 (1–2)

Tiszakécske 600 néző. Vezette: Pillók (Medovárszki, Csatári)

Tiszakécske: Molnár M. – Oláh, Kardos, Csáki, Polyák, Szabó D., Puskás (Juhász 71.), Kocsis G. (Ludánszki 53.), Szabó L. (Károly 63.), Tölgyesi, Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Szabó István

Zalaegerszeg: Zöldesi – Kónya, Lesják, Devecseri, Gergényi (Horváth 46.), Madarász, Kiss M., Bedi, Babati (Balázs 84.), Popin (Hudák 61.), Gajdos. Vezetőedző: Nagy Tamás

Gólszerző: Gergényi (öngól) 31., ill. Bedi 13., Gajdos 39.,

Szabó István: Izgalmas, jó mérkőzést láthattak a nézők, persze nem lehetünk elégedettek, mert kikaptunk. El kell ismerni, hogy a Zalaegerszegnek jobb játékosai vannak, ezt próbáltuk küzdéssel és csapatszellemmel korrigálni. Voltak lövéseink, helyzeteink, de ezeket nem tudtuk jól befejezni. Sajnálom, mert úgy éreztem, hogy megérdemeltük volna a döntetlent. Helyenként azért fel tudtuk venni a versenyt a Zalaegerszeggel. Nekik más a stílusuk, képzettebbek, mint mi vagyunk. Jó lett volna egy pontot elérni ellenük!

Nagy Tamás: Úgy alakítottuk a mérkőzést, ahogyan szerettük volna. Az első tizenöt percben gólokkal kellett volna vezetnünk, de ez nem sikerült. Ezt követően magunkra húztuk az ellenfelünket és bizonyos időszakban nehézzé tettük a mérkőzést. A vége szorosra sikerült, de úgy érzem, hogy tudunk még fejlődni. Tiszakécskén és bárhol nyerni, nagyon nagy fegyvertény. Büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen fárasztó hét után nyerni tudtunk.