1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Falu- és egészségnapot tartottak Lakiteleken

A falunap keretében főző és süteménysütő versenyt is rendeztek, de utcák is vetélkedtek egymással.

 

Folyamatosan gyülekeztek az emberek szombaton délután, hogy részt vegyenek a falunapi rendezvényen. A bográcsokban már főttek a különböző (birka, marha, sertés, kakas, pacal, szarvas, őz, vaddisznó) pörköltök, amelyekkel részt lehetett venni a versenyben. A süteményeket is hozták, mert abból is tartottak versenyt.

A színpadon különböző színvonalas produkciót láthattak az érdeklődők, melyet a tűzoltózenekar nyitott meg. Őket követte a Ceglédi Református Iskola Tornakörének akrobatikus műsora. Azt, hogy milyen fegyelmezettek tudnak lenni a kutyák az Argos Kutyaiskola bemutatójából lehetett nyomon követni. A nagy sátorban lévő színpadon felléptek még az óvodások, az Aero Fitt Dance és a Fitt Nagyik, valamint az Arabeszk Tánc és Mazsorett Csoport. A mezőgecsei testvértelepülés tánccsoportja és énekkara is bemutatkozott. Nagy érdeklődés kísérte az utcák versenyét, amit már harmadik alkalommal rendezett meg az önkormányzat. Az első évben a Széchenyi krt., a másodikban az Árpád utca, most pedig a Vasút utca nyerte a versenyt. Jutalmuk egy hatalmas torta volt.

Amíg a programok zajlottak az öttagú zsűri elkezdte munkáját. Valamennyi benevezett csapat ételét megkóstolták, de szemrevételezték a terítést, és a tálalást is. Ennek alapján az első díjat a Szivárvány csapat szerezte meg, csülkös pacallal. A második helyet megosztva kapta a Laki-Traki és a Településüzemeltetési Csoport, a harmadik pedig az önkormányzat lett. A süteménysütő versenyben első helyen végzett Csikós Mihályné, második lett Sánta Károlyné, harmadik pedig Magóné Csík Ilona. Az eredményhirdetés után a szokásos Szent Mihály-napi tűzgyújtás következett. Hatalmas lánggal égett a máglya.

A falunapnak egy új programja is volt, méghozzá a szűrővizsgálatok. A Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából, egy buszban tüdőszűrőn lehetett részt venni, amire előre be kellett jelentkezni. Ezen kívül vérnyomás, vércukorszint vizsgálatot is végeztek, de aki akart, az vért is adhatott. Sokan éltek ezzel a lehetőségekkel.