1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Mindenki Franciska nénije kilencven éves

Október 17-én volt kilencven éves a lakiteleki Szarka Lajosné. Ebből az alkalomból köszöntötte őt Kiss Anita polgármester.

 

A család izgatottan készült az eseményre, elvégre csak egyszer kilencven éves mindenki Franciska nénije. Az idősebb korosztály tagja tudják, hogy mindenki így emlegette a községben. Ő ugyanis azok közé tartozik, akik még igazi kereskedők voltak. Hosszú, több mint hatvan éven keresztül szolgálta ki azokat, akik a boltjában vásároltak. A polgármester nem érkezett üres kézzel. Egy szép csokor virágot, gyümölcsökből összeállított csomagot, valamint Orván Viktor miniszterelnök aláírásával ellátott emléklapot adott át.

Franciska néni nagyon örült nem csak az ajándékoknak, de annak is, hogy a településvezető megemlékezett a jeles ünnepről, és hálásan köszönte meg. Amint az elmondta, erről még hosszú ideig fognak beszélni a lányával. Egyébként két unokája született és egy dédunokája is van már, aki most volt egy éves. Természetesen torta is járt a születésnaposnak, amin a 90-es gyertyát el is fújta Franciska néni. Annyit elmondott még, hogy jó egészségnek örvend, sokat tornázik, vigyáz az ételekkel, alkoholt és kávét egyáltalán nem iszik. Egyedüli problémaként azt említette, hogy fáj a lába. Ettől függetlenül, még a kertbe is kiment ebben az évben kapálni. Kiss Anita további jó egészséget kívánt Franciska néninek.