1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Továbbjutott a Tiszakécske a Magyar Kupában

Már csak egy megyei csapat van a legjobb tizenhat csapat között a Magyar Kupában az pedig a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE NB II-es csapata. A Kalocsa 1–0-ra kikapott a Siófoktól.

 

Október 31-én délután, nagyon korai időpontban, fél egykor kezdődött a mérkőzés Dabason, melynek tétje az volt, hogy ki jut a legjobb tizenhat csapat közé. Szabó István vezetőedzőtől megtudtuk, hogy ezúttal olyan labdarúgók is lehetőséget kaptak, akik eddig kevesebbszer kaptak játéklehetőséget. Kis túlzással azt is lehet mondani, hogy azok kezdtek, akik az NB III-at megnyerték. A két csapat az elmúlt évben találkozott már egymással, így nem voltak ismeretlenek egymás számára.

Változatos volt a játék, és nem egyszer kemény belemenés miatt kellett a játékvezetőnek a sípjába fújnia. Sajnos ennek meg is lett a következménye, mert Gréczi Gábort a 37. percben második sárga lap után kiállítottak. Így az amúgy sem villogó tiszakécskei játékosoknak még nehezebb lett a helyzete.

A szünetben minden bizonnyal Szabó Istvánnak volt egy két szava a fiaihoz, mert utána sokkal harcosabb játékot mutattak be. Ennek is köszönhető az, hogy Kalmár jobb oldalról beadott labdája az egyik hazai védő lábáról a saját kapujába pattant. A gól megnyugtatta a vendégeket, hiszen ezzel már meg volt a továbbjutás. A hazaiak is próbálkoztak, de igazi nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni, nem úgy a vendégek, akik egy dörgő kapufát is lőttek, az eredmény azonban nem változott. Dabasa–Duna Aszfalt Tiszakécske VSE 0–1 (0–0).

Egy sajnálatos sérülés is történt a találkozón Csáki egy fejpárbaj után kisebb agyrázkódást szenvedett, a mérkőzés után kórházba kellett szállítani. Még kétséges, hogy vasárnap a Kaposvár ellen tud-e játszani.

A szerda esti sorsoláson a tiszakécskeiek következő ellenfele az NB III-as Füzesgyarmat lesz. A mérkőzést december 5-én játsszák.