1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Jótékonysági est a tanulók javára

Jótékonysági estet rendezett a szentkirályi általános iskola, amiből majd a gyerekek fognak részesülni. Az esten minden osztály bemutatkozott, és olyanok is felléptek, akik már nem az intézmény diákjai, sőt a tanárok is.

 

A zsúfolásig megtelt a művelődési ház nagyterme, a rendezvény alkalmából. Megtisztelte jelenlétével az eseményt Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerület vezetője is, akit külön köszöntött Katzné Almási Zsuzsanna az iskola igazgatója. Bevezetőjében elmondta, hogy régi tanítványaik is el szoktak jönni, erre az eseményre és így volt ez most is. Ezen az esten a diákok megmutatták szüleiknek, nagyszüleiknek, tanáraiknak, hogy mit tudnak. A másik szempont, amiért a rendezvényt megtartják, hogy pénzt gyűjtenek, a Szentkirályi Közalapítvány javára. Az alapítvány ugyanis minden évben, több mindennel is támogatja az iskolát, és a diákokat. Katzné Almási Zsuzsa többek között megemlítette azt, hogy fedett kerékpártároló is épült az alapítvány és a szülők segítségével, nem olyan régen. Köszönetét fejezte ki mindenkinek, akik valamilyen módon segítik, támogatják az intézményt és a diákokat.

A program változatos volt. Lehetett látni és hallani éneket, táncokat (ebből volt a legtöbb), mesét, hangszer szólókat, rövid színdarabokat, fellépett a mazsorett csoport és a régi tanítványok közül egy stand up is hallható volt. Az angol szakkörösök jóvoltából pedig először láthatott a közönség cup songot. A produkciókat, lelkes taps fogadta.