1. 2024.03.19. kedd, József
  2. |
  3. 8 °C
  4. |

Szakmai közösség elismerése

Kecelen XXXI. alkalommal rendezték meg a Flora Virágfesztivált és XVI. alkalommal a Keceli Országos Fazekas Kiállítást. Az eseményen kiváló szakmai elismerés érte a nyárlőrinci Bánföldi Ferenc népi iparművész fazekasmestert.

 

A Flora Virágfesztiválra és a Keceli Országos Fazekas Kiállításra az ország minden tájáról érkeznek virágkötők, virágtermelők, fazekas- és népi mesterek, hogy virágkölteményeikkel és nívós munkáikkal bemutatkozzanak a nagyközönség előtt. Kötészeti bemutatók, fazekas kiállítás, képzőművészeti vásár, mesterségek bemutatója, cserépvásár, játszóház, kisállat kiállítás, borkóstoló, pálinkakóstoló, virág és dísznövényvásár, ajándékvásár várta ezúttal is az oda látogatókat. Több szakmai díja is kiosztottak, melyből az egyiket Bánföldi Ferenc kapta.

A fazekasmester erről így írt közösségi oldalán. Nagy megtiszteltetés ért Kecelen, az Országos Fazekas Kiállításon. Fazekas barátaim és kollégáim nekem ítélték a három szakmai díj egyikét! A szakmai közösség ilyen őszinte és önzetlen elismerése számomra, újabb mérföldkő és egyben visszaigazolás, csak tovább és tovább… Gratulálunk a mesternek!