1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Egy volt labdarúgóra emlékeztek

A közelmúltban elhunyt egykor tiszakécskei labdarúgóra, Bús Dezsőre emlékeztek játékostársai, a róla elnevezett emléktorán.

 

Első alkalommal rendezték meg Tiszakécskén, a műfüves csarnokban, a Bús Dezső emléktornát. Az ötlet Bőszény Attilától származott, akihez több helyi volt labdarúgó, többek között Bagi Gábor, a megyei I. osztályú csapat edzője is csatlakozott. Amint azt az edző elmondta, a torna célja az volt, hogy az emléktornával összehozzák azokat a korábbi labdarúgókat, akik Tiszakécskéhez kötődtek, kötődnek. Bús Dezső felesége is „áldását adta” a tornára, sőt a kezdőrúgást is ő végezte el. Diána lánya is jelen volt az eseményen, de a másik lánya Dóra, külföldi elfoglaltsága miatt sajnos nem tudott jelen lenni, de az internet segítségével kapcsolatba léptek vele. A tornán hat csapat vett részt, Bús Dezső korosztályából egy, a másik a Mintál Attila nevével fémjelzett öregfiúk. Az NB II-es ifjúsági gárdából két csapatot állítottak össze. A helyieken kívül a lakiteleki és a kecskeméti öregfiúk is részt vettek. A tornán mindenki játszott mindenkivel, kétszer nyolc percet. A teljesség igénye nélkül, csak néhány név azok közül, akik sokat tettek Tiszakécske labdarúgásáért, és jelen is voltak: Domonics József, Ézsiás Bálint, Ézsiás Gábor, Török László, Balla László, Maczkó Gábor, Somogyi József. Rajtuk kívül jelen volt a két egykori edző, Józsa László és Bódi László, és a mostani NB II-es csapat vezetőedzője Szabó István is. A B közép pedig remek hangulatot teremtett. – Igazi családias ünnep volt, mert nem csak a labdarúgók, de a feleségek is gondoskodtak mindenről, hogy remekül sikerüljön az emléktorna, amit még kulturális esemény, néptánc, és fúvós zenei is színesített. Tiszakécske labdarúgása megérdemli azt, hogy egy ilyen gálát rendezzen minden évben. Sok helyi vállalkozó támogatta a rendezvényt. Azt szeretnék, hogy hagyomány legyen az emléktornából, és minden évben december utolsó szombatján megrendezzük, mondta Bagi Gábor.

A tornát a kecskeméti öregfiúk nyerték, megelőzve a hasonló korú lakiteleki csapatot. A harmadik helyen a „25 éves” tiszakécskei A csapat végezett. Negyedik lett a tiszakécskei öregfiúk B, ötödik a tiszakécskei „25 éves” B, hatodik pedig a tiszakécskei öregfiúk A csapata. A gólkirályi címet Török László szerezte meg nyolc találattal. A legjobb játékos Zoboki Zsolt lett, a legjobb kapus Bőszény Attila, a legjobb tiszakécskei labdarúgó pedig Domonics József.