1. 2024.03.19. kedd, József
  2. |
  3. 7 °C
  4. |

Fergeteges farsangi hangulatot teremtettek

A Nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola minden évben megrendezi farsangi mulatságát. Ezúttal is külön tartották az alsó, és a felső tagozatosok mulatságát.

 

A korábbi évektől elérően nem a művelődési házban (az óvoda felújítási munkálatai miatt két csoport is házban foglal helyet), hanem a tornacsarnok adott helyet az alsó tagozatosok farsangi mulatságának. Mondhatjuk azt, hogy megterített asztal várta nem csak a gyerekeket, de a felnőtteket is. A szülők ugyanis gondoskodtak arról, hogy mi szem szájnak ingere, az mind legyen. Így szendvicsek, sós- és édes sütemények díszítették az asztalokat. Az utóbbi nem csak ízre, de kinézetre is nagyon változatos volt. És, hogy milyen ízű, arról leginkább a gyerekek tudnának többet mondani. Még meg sem kezdődött a rendezvény, de a tanulók már beöltözve várták, hogy sorra kerüljenek és megmutathassák, valójában minek is öltöztek be. Akadt néhány szülő is, aki szintén jelmezt öltött magára.

Tóthné Nagy Ilona intézményvezető köszöntötte a jelenlévőket, majd a negyedik osztályos diákok mutatták be produkciójukat. A három bolond lány című népmesét játszották el, nagy sikerrel. Ezt követően pedig Boney M. együttes zenéjére táncoltak, tanárukkal Nyúl Zsuzsannával. A negyedik osztályosok után kis szünet következett, ami után minden jelmezbe öltözött kisgyerek mikrofon elé lépett és bemondta, hogy minek öltözött. A hagyományos: tündér, balerina, királykisasszony, batman, gatweder, kalóz mellett már voltak újabb és ötletesebb jelmezek is, mint az automata rágógumi, villáskulcs, csillagcsavarhúzó, iPhone, őzike, Harry Potter. Valamennyi jelmezbe öltözött diák egy narancsot és egy léggömböt kapott a pedagógusoktól. A farsangi mulatság fergeteges hangulatban telt el.

A felső tagozatosok tombolasorsoláson vettek részt, az iskola aulájában, ami után diszkó zenére táncolhattak.