1. 2024.04.16. kedd, Csongor
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Utolsó percben egyenlített a Cegléd

Egyik csapatnak sem sikerült a győzelmet megszereznie, így pontosztozkodás született a Ceglédi VSE–Duna Aszfalt Tiszakécske VSE NB. II-es labdarúgó mérkőzésen.

 

Az őszi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal sem sikerült begyűjtenie a három pontot egyik csapatnak sem. Annyi a különbség, hogy akkor gólt sem rúgtak, most viszont egy-egy alkalommal betaláltak. A ceglédiek az ősszel valamennyi hazai mérkőzésüket Tiszakécskén a Sport Centrumban játszották. Úgy volt, hogy a tavaszi fordulóból is ott lesz a „hazai” pályájuk, de az MLSZ-től engedélyt kaptak, hogy az edzőpályán játsszák le a mérkőzéseket. Ennek a talaja azonban nem egészen olyan, mint amilyennek a másodosztályban elvárható. Ettől függetlenül nem okolható, hogy csak két gól született.

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán. Egyik fél sem tudta magához ragadni a kezdeményezést, inkább párharcok, és ütközések folytak a gyepen, de kapura lövés kevésbé. Bár a félidő befejezése előtt Molnár Márknak volt egy hatalmas védése, a bal felső sarokból tolta szögletre a labdát. A legnagyobb izgalmat mégis az okozta, amikor Sváb elhúzott a baloldalon és mielőtt beadhatta volna a labdát Preklet felrúgta. Azonnal nagy csődület támadt, a játékosok lökdösték egymást. A ceglédi kispadon egy-két ütést is látni véltek, de nem úgy Nagy Norbert játékvezető, így csak egy-egy sárga lapot osztott ki. A második játékrész elején, az 51. percben, Olasz Dénes leterítette Ludánszki Bencét, amiért mehetett is idő előtt zuhanyozni. A tíz emberre fogyatkozott hazai csapat szívósan védekezett, és kontratámadásokkal próbált lehetőséghez jutni. A kécskei védők azonban jól állták a sarat, sőt a második félidő közepétől beszorították ellenfelüket. A 66. percben Mihály Dávid váltotta Kirchner Krisztiánt. A középpályás meghálálta, hogy becserélte Szabó István, mert a 83. percben hatalmas gólt lőtt 0–1. Már úgy tűnt, hogy vendég győzelemmel fejeződik be a találkozó, de a 93. percben egy előrevágott labdára Sirokmán és Pallagi egyszerre ért oda a tizenhatoson belül. Mind a ketten elestek, a tiszakécskei védő fájdalmas arccal lenn maradt a földön. A játékvezető nagy meglepetésre a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt Sigér a balra mozduló Molnár mellett a kapu közepébe lőtte 1–1. A középkezdés után a játékvezető lefújta a mérkőzést.

Kilenc emberrel a sírból hoztuk vissza ezt a mérkőzést, értékelte a találkozót Nagy Tibor. Nagyon nehéz mérkőzést sikerült döntetlenre hoznunk. Bízom benne, hogy szép lassan elindulunk felfelé.

Egy túlfűtött, indulatos mérkőzést játszottunk, kevésbé volt játék, bár nehéz is ezen a talajon, nyilatkozta Szabó István. A kiállítás után, amit elterveztünk, azt meg is tudtuk valósítani, mert nálunk volt sokat a labda, és egy akció után szép gólt rúgtunk. A végén nem tudom hogyan lehetett büntető, de a játékvezető így látta, szerintem csak ő. Nagyon hiányozni fog nekünk ez a két pont.

Ceglédi VSE–Duna Aszfalt Tiszakécske VSE 1–1 (0–0)

Cegléd, 300 néző.

Vezette: Nagy Norbert (Csatári Tibor, Tőkés Róbert)

Cegléd: Mursits – G. Bíró (Földi 46.), Póti, Oldal (Csirmaz 75.), Rétyi, Preklet, Farkas, Olasz, Szilágyi, Nagy T. (Sigér 53.), Pallagi.

Vezetőedző: Nagy Tibor

Tiszakécske: Molnár – Sirokmán, Ludánszki, Csáki, Kocsis, Sváb, Tölgyesi, Kirchner (Mihály 66.), Szabó L., Horváth A., Puskás.

Vezetőedző: Szabó István

Gólszerző: Sigér 11-esből a 93., Mihály 83. Kiállítva: Olasz 51.