1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Áttekertek a szomszéd településre

Bringára fel! Lehet-e annál jobb ilyenkor tavasszal, mint egy kellemes bringatúra. Alig ha. A friss tavaszi időben ugyanis nagyon jó kerékpározni.

 

Galgóczi Zsolt a Lakiteleki Közösségi Tér programszervezőjének ötlete volt az, hogy Lakitelekről tekerjenek át Nyárlőrincre, amit meghirdetett az egyik közösségi oldalon. Az ötlet jónak tűnt, mert adva volt a két település közötti kerékpárút. Már csak az kellett, hogy legyenek részvevők. Azok pedig voltak. Nem csak helyből, de Kecskemétről, Kiskunfélegyházáról, de még Törökszentmiklósról is. A közösségi tér előtt gyülekeztek a bringások, akiket ásványvízzel és almával fogadott a szervező. Egy kis bemelegítés után következhetett a két település közötti kerékpározás. Jó volt látni, hogy olyanok is akadtak a vállalkozók között, akik a gyerekeikkel együtt tekertek. A Szíj család minden egyes tagja részt vett a túrán. Igaz, a gyerekeket édesapjuk húzta, a kerékpár után kötött utánfutóval. Részt vett a túrán Kiss Anita Lakitelek polgármestere is, aki gyakorlott kerékpározó, és több társával együtt már nem egyszer körbetekerte a Balatont. Az idei tervei között szerepel a Fertő-tó körbe kerülése, természetesen biciklivel.

Nyárlőrincre érve, a labdarúgó pályán, Németh Renáta és kis csapata fogadta a bringázókat, üdítővel, ásványvízzel és sós ropogtatókkal. Itt közös fotót is készítettek a kerekezőkről. Kis pihenő után, a csapat tovább tekert a középkori templomromhoz, majd visszafordították kerékpárjukat Lakitelek irányába. A cél azonban nem a közösségi tér volt, hanem a Döme Büfé, ahol olyan zsíros kenyérrel kínálta a túrázókat Orbán Gyöngyi tulajdonos, amin paprikából, egy kerékpár volt kirajzolva. Ezt követően már mindenki a saját maga által választott időpontban tekert haza.

A túrának lesz további folytatása. Legközelebb Tiszaalpárra fognak majd áttekerni.