1. 2024.03.19. kedd, József
  2. |
  3. 6 °C
  4. |

Nem tudtak gólt lőni a csapatok

Végig harcos, küzdelmes, jó mérkőzést vívott a Tiszakécske a Nyíregyházával. Az benne volt a pakliban, hogy aki gólt lő, az elviszi a három pontot, de ezúttal egyik csapatnak sem sikerült a kapuba találni.

 

A Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság 33. fordulójában Tiszakécskére látogatott a Nyíregyháza. A jó erőkből álló vendégek nem tudták bevenni a Tisza-partiak kapuját igaz, a kécskeiek sem örülhettek gólnak, így döntetlenre végződött a találkozó. A mérkőzés gyász szünettel kezdődött, mert Molnár Elek, aki évtizedeken keresztül erősítette a rendezői gárdát, április 7-én, hosszú betegség után elhunyt. Az első félidőben mind a két fél biztonságos védekezésre törekedett, a kapuk nem igazán kerültek veszélybe, bár Helesfaynak volt néhány remek védése. A második játékrészben feljebb tolta védekezését a hazai csapat, és több alkalommal is veszélyes helyzetet alakított ki, de a nyíregyházi kapu nem forgott igazán veszélyben. A mérkőzés végén Kocsis megkapta második sárgalapját, majd pedig a pirosat. A találkozón igazságos döntetlen született.

Igazi férfimunka volt ez a találkozó, nyilatkozta Virágh Ferenc, a tiszakécskeiek edzője. Stabil szerepelést szerettünk volna látni a csapattól, mert a Nyíregyháza tavasszal bizonyította, hogy nagyon jó csapat, jó edzővel és jó stábbal. Fontos volt, hogy ezt a mérkőzést ne veszítsük el, hogy önbizalmat adjon a következő mérkőzésekre, hogy tudjunk még pontokat szerezni és méltó helyen végezzünk ebben a bajnokságban.

Nem tettünk meg mindent, hogy többet vegyünk ki ebből a mérkőzésből, mondta Spisljak Zorán a nyíregyháziak mestere. A két csapat az első félidőben, főleg a tizenhatosok között játszott, senki sem akart túl sokat vállalni. Többször eladtuk a labdát nem csak mi, de ellenfelünk is. Nem érdemeltük meg a három pontot. A végén próbáltuk felpörgetni a játékot, kicsit közelebb kerülni az ellenfél kapujához, de most csak ennyit tudtunk nyújtani. Nem azt játszottuk, amit tudunk. Elfogadom a döntetlent.

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE–Nyíregyháza Spartacus FC 0–0

Tiszakécske, 750 néző. Vezette: Ducsai József (Berényi Ákos, Tőkés Róbert)

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE: Helesfay – Huszti (Sirokmán 60.), Csáki, Kardos, Sváb, Oláh, Tölgyesi (Szabó L.90.), Ludánszki, Kocsis G. Kirchner (Károly B. 72.), Szabó D. Edző: Virágh Ferenc

Nyíregyháza Spartacus FC: Jova – Polényi, Fodor, Forró (Bakos 29.), Pejovic Ötvös (Motkó 63. (Végső 91.), Rokszin, Rezes, Gulyás, Kártik, Hornyák. Vezetőedző: Spisljak Zorán

Kiállítva: Kocsis 83. második sárga lap