1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Megemlékeztek a Föld napjáról az óvodások

A hagyományokhoz híven ezúttal is megemlékeztek Nyárlőrincen az óvodások, a Föld napjáról. Ebben egy lakiteleki óvodás csoport és négy tiszaugi óvodás is részt vett.

 

Mivel a nyárlőrinci óvoda felújítás, és bővítés alatt van, az óvodai csoportokat két helyen, a művelődési házban és az idősek házában helyezték el, a munkálatok ideje alatt. Ez azonban nem akadályozta meg a nevelőket és a gyerekeket, hogy ezúttal is megemlékezzenek a Föld napjáról. Az óvodásokat és a nevelőket, Pénzváltó István polgármester köszöntötte, aki beszélt arról, hogy milyen fontos az, hogy vigyázzunk a környezetünkre, és ne szemeteljünk.

Ezt követően a gyerekek öt állomáson vehettek részt. Megismerkedtek az idei év haláról a vörösszárnyú keszegről. Szlalomoztak műanyag flakonból kialakított papucsban, felállított üdítős dobozokat próbáltak eltalálni kislabdával. Gyűjtöttek szelektíven a hulladékot, természetesen kesztyűben, a könyvtárban pedig megismerkedhettek közvetlen környezetükkel. A legnagyobb élmény viszont az volt, hogy felmászhattak a Tormási család betakarító kombájnjának a fülkéjébe. Akadt olyan kisgyerek, aki a kombájn felnijébe ült, feküdt bele. Sok mindent megtanultak a péntek délelőtti programban.