1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

A 93. percben kapta a gólt a Tiszakécske

A Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság 36. fordulójában a Balmazújváros látogatott Tiszakécskére. Három fordulóval a befejezés előtt a hazaiaknak egy pont is elegendő lett volna a céljaik eléréshez, ami nem más volt, mint a bent maradás.

 

A balmazújvárosiaknak viszont csak a győzelem volt az elfogadható, ahhoz, hogy ne kerüljenek nehéz helyzetbe. A találkozó előtt először hallhatták a nézők a bevonulási indulót, amit helyi fiatalok szereztek. Ennek megfelelően a kezdőrúgást az együttes dobosa Bogár Lajos végezte el. Több mint négyszáz perce nem lőtt a Balmazújváros gólt. Most megtette.

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 0–1 (0–0)

Tiszakécske, 350 néző. Vezette: Radványi Ádám (Máyer Gábor, Bertalan Dávid)

Tiszakécske: Helesfay – Huszti, Kardos, Ludánszki, Oláh, Tölgyesi (Polyák), Mihály D., Gréczi G., Kocsis G., Szabó D. (Gréczi M. 63.), Kirchner.

Vezetőedző: Sinka Antal

Balmazújváros: Verpecz – Kovács N., Papucsek, Bora, Király, Domokos, Patvaros, Pongrácz, Ternován (Zádori 75.), Fekete Á. (Berki 46. ), Kóród (Kónya 84.)

Vezetőedző: Golem Toni

Gólszerző: Zádori (0–1) 93.

Sinka Antal: Szerettük volna ezt a mérkőzést ponttal zárni, de ahogy közeledtünk a vége felé, egyre jobban látszott, hogy a csapat ösztönösen törekedett arra, hogy az egy pontot megtartsa. Ezzel ugyanis a Balmazújváros biztos, hogy mögöttünk marad a bajnokság végén is, és matematikailag sem tud megelőzni bennünket. A mai mérkőzésen nem alakult ki látványos játék, és a 93. percben pontrúgásból keresztül húzták a számításunkat. A játékos állományunk alkalmas a védekezésre, sajnos a támadóink kiestek hosszú időre. Nem nagyon volt helyzet a mérkőzésen, ebből kell majd előre lépni a hátralévő két mérkőzésen.

Golem Toni: Nagyon kemény mérkőzés volt, rengeteg párharccal. Úgy gondolom, hogy kontrolálltuk a mérkőzést. Az utóbbi találkozókon a végjáték nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna, most az utolsó percben magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést. Korábban nem állt mellénk a szerencse, most viszont igen. Azon még nem gondolkodunk, hogy ez elegendő lesz-e bent maradáshoz. Két fontos mérkőzésünk van még hátra a Vác és a Budafok ellen, szeretnénk mind a kettőt megnyerni. Nem nézzük azt, hogy az ellenfelek mit játszanak, csak előre tekintünk.