1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

A harcsapaprikás túrós csuszával a legjobb

Első alkalommal rendeztek Lakiteleken, pontosabban a Holt-Tisza partján, gasztronómiai fesztivált.

 

A két napos rendezvény első napján, szombaton nem panaszkodhattak a részt vevők, de az érdeklődők sem, az időjárásra, mert ragyogóan sütött a nap. A részt vevő csapatok kilenc órakor gyújtottak alá a bográcsoknak, majd Kiss Anita polgármester megnyitotta a fesztivált. Sajnálatos módon a lakiteleki tűzoltózenekar az utolsó pillanatban lemondta a fellépést, így a csak gépzenéről szóltak a főzéshez a dallamok. A csapatok többsége különböző pörköltet választott, így volt kakas, szürke marha, marha, csülkös pacal, de harcsa is, ez utóbbi túrós csuszával. Gulyáságyúban gulyásleves főtt. A zsűri a túrós csuszás harcsa pörköltet találta a legjobbnak, amit a Király és Társa Kft. főzött. Második helyen a Királyi Ízek Mestere csapat végzett, szürke marha pörkölttel, a harmadikon pedig Balla János kakas pörkölttel. A helyi nyugdíjas klub tagjai palóclevest és marha pörköltet főztek, de palacsintát is sütöttek. A polgárőrök bográcsában csülkös pacal rotyogott. Aki nem a csapatokhoz tartozott, az vásárolhatott gulyáslevest és pacalt, kedvezményes áron. Hozzá jó fajta kézműves söröket lehetett fogyasztani.