1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

A felkészülés utolsó hete Tiszakécskén

A bajnokságra való felkészülés utolsó hetében tart a Duna Aszfalt Tiszakécske LC NB. II-es labdarúgó csapata. Kedden a nagy melegben kétszer is edzést vezényelt nekik Simon Antal vezetőedző.

 

Nagy meleg, eső, de kedvező időjárás is volt az elmúlt időszakban, de ez egyáltalán nem befolyásolta a tiszakécskei labdarúgók felkészülését, a 2019/2020-as bajnokságra. Az elmúlt időszakról és a közeli bajnokság kezdetéről Simon Antallal beszélgettünk.

Hat hétre terveztük a felkészülésünket, aminek az utolsó hetében vagyunk – nyilatkozta a vezetőedző. Amit elterveztünk, azt száz százalékra nem sikerült megvalósítani, mert elmaradt két edzőmérkőzésünk. Az egyik időjárás, a másik pedig az edzőtáborban az ellenfelünk miatt. Ettől függetlenül kilencven százalékban teljesítettük, a terveinket. Nagyon fontos volt, hogy a sérültjeink, Csáki Róbert, Nyilas Elek, Horváth Adrián is végig tudták csinálni a felkészülést. Sajnos Horváth az edzőtáborban is megsérült. Mivel a fél keretünk kicserélődött, az is fontos volt, hogy a tíz új játékos be tudjon integrálódni a csapatba. Szerencsére ezt is sikerült megvalósítani. Szerettük volna megoldani, hogy minden posztra legyen két emberünk, hogy kialakuljon egy egészséges versenyhelyzet. Ez is rendben van, mert mindenki húzza a másikat. A hozzáállással sem volt probléma egy játékosnál sem. A keretünk ugyan annyi maradt huszonkét játékos és három kapus. Batizi-Pócsi Balázs, sajnos még sérült, és csak tavasszal lehet rá számítani. Az edzőtáborban délelőtt, délután is dolgozott a csapat.. Mivel profi játékosokról van szó, ami azt jelenti, hogy ők ebből élnek, ez a munkahelyük. Itt azt kell teljesíteni, ami elő van írva. Persze ügyelni kell arra, hogy a bajnoki mérkőzésekre olyan állapotba kerüljenek, hogy frissek maradjanak.

Vasárnap a bajnokság első mérkőzése Békéscsabán lesz. Arra a kérdésre, hogy kialakult-e már a kezdő tizenegy, Simon Antal azt válaszolta, hogy nagyjából igen. Van egy két kérdőjeles pont, például a védekező középpályán Horváth Adrián kiesésével meg kell találnia azt, aki majd, helyettesíteni tudja. A fiatal játékosok közül távozott Huszti, aki szinte állandó kezdő volt, így őt is pótolni kell. A kapusoknál is versenyhelyzet van, mert érkezett egy fiatal hálóőr, Varga Ádám. Center pozícióban Puskás Zoltán és Zádori Krisztián fog majd vetélkedni egymással. A hétvégére azonban tisztázódni fog minden.

Az edzések alkalmával Simon Antal is beszállt egy-egy laza futásra. Ezzel, mint mondta, az a célja, hogy érezze a terhelést, de különösebb jelentősége nincs. Hosszú lesz a bajnokság és neki sem árt, hogy a fizikai állapota rendben legyen. Korábban nem volt főállású erőnléti edzője a csapatnak, most az is van. Kertes István hetente csak egy alkalommal érkezett a csapathoz, ő kontrollálta az erőnléti edzéseket. Simon Antalnak az volt a kérése, hogy legyen főállású ilyen szakemberük. Ezt a klub vezetése teljesítette, így került Tiszakécskére Vellai Áron Szegedről, aki napi szinten velük van, és nem csak a fizikai felkészítésben, hanem a rehabilitációban is részt vesz.