1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Családi napot tartottak a tanyagondnokoknak

A Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete huszadik alkalommal rendezte meg vidám családi napját a lakiteleki kempingben. A jó hangulatú napra négy megyéből és a határon túlról is érkeztek családok.

 

Ez volt már a huszadik alkalom, amikor a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete családi napot tartott. Az elmúlt évhez hasonlóan ezúttal is a lakiteleki kempingbe várták a családokat. Szombaton reggel nyolc órától folyamatosan érkeztek a különböző településekről, hogy részt vegyenek az egész napos programban, akiket Szabó-Zádori Ivett lakiteleki aljegyzője és Csörszné Zelenák Katalin az egyesület ügyvezetője köszöntött. Nyolc bográcsban csemői, ágasegyházi, mórahalmi, öttömösi, ásotthalmi, tarhosi, domaszéki, és lakiteleki szakácsok főztek. Az ásothalmiak és tarhosiak reggelire zsíros kenyeret, és libatöpörtőt kínáltak. A szatymaziak óriás palacsintákat, a kelebiaiak pedig lángost készítettek. A vidám családi vetélkedőn szinte valamennyi település részt vett, gyerekek és felnőttek egyaránt, és minden csapat kapott valamilyen ajándékot. Az ebéd elfogyasztása után a szatymazi Ficánkák léptek a jelképes színpadra, és vidám műsort mutattak be. A tanyagondnoki családi napra meghívták a Kishegyesi Női Fórum Egyesület tagjait is, akik elfogadták a meghívást.

– Mindig augusztus első szombatján szoktuk megtartani a családi napunkat, mondta Csörszné Zelenák Katalin. Ezzel az a célunk, hogy kicsit összébb hozzuk a falugondnokokat, mert majd nem mindenki egyedül dolgozik a településén. Kivételek azért vannak, mint például Lakiteleken, ahol ketten teljesítenek szolgálatot. A másik célunk az, hogy a falugondnokok ismerjék meg a más településen dolgozó kollégájukat, és kicseréljék tapasztalataikat, közelebb kerüljenek egymáshoz. Kell a vidámság a kikapcsolódás is a komoly munka után, tette hozzá.