1. 2024.03.19. kedd, József
  2. |
  3. 7 °C
  4. |

Három pontot vitt el a Vasas Tiszakécskéről

Öt forduló után, két győzelme és három veresége van a Duna Aszfalt Tiszakécske LC NB II-es csapatának. Vasárnap a Vasastól kaptak ki 3:1- re.

 

Aki látta a mérkőzést, az tudja, hogy nem volt ekkora különbség a két csapat között, sőt egyáltalán nem volt különbség, már ami a játékot illeti. A focit azonban gólra játsszák és ebben valóban jobb volt a Vasas a Tiszakécskénél. A találkozó tán Simon Antal vezetőedző azt nyilatkozta, hogy két gól előnyt nem lehet adni, egy olyan szintű csapatnak, mint a Vasas. Tanultak a meccsből látják, hogy hol vannak a hibák, amit ki kell javítani. Szanyó Károly a Vasas mestere szerint küzdelmes mérkőzésen egy nagyon szervezett csapat ellen sikerült nyerniük. Nem az agresszív letámadást választották, hanem próbáltak kontrákra építeni. A három pontot megérdemelten gyűjtötték be, és nagyon kellett már nekik egy ilyen kiszenvedett győzelem. A találkozó legjobbja a tiszakécskei kapus, Varga Ádám volt, aki bravúrok sorozatát hajtotta végre. A gól gyáros Balajti, hosszú sarokra tartó lövését például szenzációsan tolta az alapvonalon túlra.

Duna Aszfalt Tiszakécske LC–Vasas FC 1:3 (0:2)

Tiszakécske, 1100 néző. Vezette: Molnár Attila (Buzás Balázs, Farkas Balázs)

Tiszakécske: Varga Á. – Oláh M., Kardos, Preklet, Sváb – Szuhodovszki, Tölgyesi, Kocsis (Gréczi 46.), Kirchner (Puskás 78.) – Zádori (Tímári 66.), Nyilas. Vezetőedző: Simon Antal

Vasas: Rados – Terbe, Viczián, Tóth B., Lakatos (Szivacski 66.) – Hinora (Balajti 8.), Hajdú – Kovács M., Szatmári, Király (Gál 77.) – Birtalan. Vezetőedző: Szanyó Károly

Gólszerző: Birtalan (0–1) 28., Birtalan (0–2) 42. Nyilas (1–2), Balajti (1–3) 88.

Szerdán újabb nehéz mérkőzés vár Nyíregyházán a tiszakécskei gárdára. A találkozó kimeneteléről Tölgyesi Viktor csapatkapitányt kérdeztük. – A Nyíregyháza elleni találkozóra is alaposan felkészít bennünket a szakmai stáb, mint a többi mérkőzésre, hogy ne érjen bennünket meglepetés a pályán. Három vereség után szeretnénk megszakítani ezt a kisebb rossz szériát. Eredményesebben szeretnénk futballozni, a helyzeteket szeretnénk gólra váltani, és nem szeretnénk elkerülhető gólokat kapni. Mert nem az van, hogy az ellenfeleink lemosnak bennünket a pályáról, hanem az, hogy nem vagyunk eredményesek. Azon dolgozunk, hogy úgy tudjunk játszani, ahogyan az első két fordulóban.