1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 9 °C
  4. |

Ötvenöt éves általános iskolai osztálytalálkozó

1964-ben két osztály végzett a lakiteleki általános iskolában. Az osztálylétszám mind a két osztálynál 32-32 fő volt. A napokban találkozót szerveztek.

 
 

Az A osztály osztályfőnöke, Lengyel Pálné Edit néni, a B osztályé pedig Csányi Jánosné Irénke néni volt. Sajnos egyikük sem él már. A volt diákok közül is tizenkilencen már elhunytak. Az Autós Csárdában jöttek össze tizenöten (Esztergomból, Budapestről, Kecskemétről, Városföldről és természetesen Lakitelekről). Sajnálatos módon többen már komoly betegséggel küzdenek, ezért nem tudtak a találkozón részt venni. Amint azt elmondták, az elmúl6t 55 év, nem múlt el felettünk nyom nélkül. Volt, akit az óta sem láttak, így meg sem ismerték. Pozitívként emelték ki, hogy jó volt hallani a rövid beszámolókat, a régi emlékeket, csínytevéseket. Örültek egymásnak!

 
 

Az 5 évvel ezelőtti találkozó óta is sok minden történt, mesélte Fodor Józsefné (Kléber Irén). Megdöbbentünk az elvesztett társaink hallatán, akikre meghatottan emlékeztünk. Az Autós Csárda ad helyet mindig a vendégül látásunknak, mivel Galambos Lászlóné (Koncz Marika), a tulajdonos felesége is osztálytársunk volt. Ezúton is köszönjük a nagyon finom ebédet, és a szíves vendéglátást. Találkozunk ezután 2 évente, ha erőnk, egészségünk és ambíciónk engedi!

 

Akik jelen voltak a találkozón: Fodor Józsefné (Kléber Irén), Kökény Ferencné (Lévai Mária), Boros Sándorné (Parádi Erzsébet), Tóth Magdolna Klára, Verebélyi Jánosné (V. Balázs Klára), Marozsiné (Kalócz Katalin), Galambos Lászlóné (Koncz Mária), Hősi Győzőné (Papp Erzsébet), Tóth Imréné (Pintér Borbála), Horváth Gyuláné (Lévai Tóth Anna), Perédi Tamásné (Tóth Erzsébet), Vargáné (Varga Piroska), Kökény Gyula, Szabó József, Tar Sándor.