1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Őszköszöntő szüreti nap Lakiteleken

Futóversennyel kezdődött, bállal fejeződött be a lakiteleki őszköszöntő szüreti nap, amit az óvoda, és a szülői munkaközössége szervezett szombaton. Az eseményen minden korosztály megtalálta a maga szórakozását.

 

Már reggel nyolc óra után gyülekeztek a Bacchus Borozó előtt azok, akik részt akartak venni a futóversenyen. A különböző korosztályú indulók, különböző távokat teljesítettek. Először az óvodások, majd pedig az alsó tagozatosok álltak a célvonalhoz, majd pedig a nagyobbak és a felnőttek. A délelőtt folyamán bábelőadást láthattak a gyerekek, miközben a bográcsokban és serpenyőkben főttek és sültek a különböző ételek. Ugyanis főző versenyt és pálinka versenyt is hirdettek. A zsűri szerint a legjobb ételt Honti Attila készítette, ami nem volt más, mint kékfrankos mustban párolt, és utána megsütött csülök, káposztás sztrapacskával. A pálinkák között Tényi Krisztián Irsai Olivér szőlőpálinkája bizonyult a legjobbnak.

Délben birka és csülök pörköltöt lehetett vásárolni, amit az óvoda dolgozói készítettek. Ezt követően Henrich Gábor kisbíró hívta fel a figyelmet arra, hogy hamarosan kezdődik a felvonulás. Előtte azonban Kiss Anita polgármester és Papp Kálmán hegyközségi elnök köszöntötte a jelenlévőket, és koccintottak is, az elmúlt évi borból. Huszonkettő fogat, tizenhat csikós és hat traktor sorakozott fel a felvonulásra. A hagyományokhoz híven megálltak az Ancsa presszónál, a volt Csillag presszónál, az Autós csárdánál, lementek a Holt-Tisza partra, majd a körforgalomnál állt meg a menet. Minden megállóhelyen más tánccsoport mutatkozott be, így az óvodások, az Ifjúsági és a Kösöntyű tánccsoport tagjai. A menet a Bacchus borozónál fejeződött be. Este a népfőiskola Lakodalmas házában tartották a bált, ami hajnalig tartott.