1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Tiszakécskei győzelem a Haladás felett

A 11. fordulóból elmaradt mérkőzéssel folytatódott a Merkantil Bank Liga NB. II-es bajnokság. A Duna Aszfalt Tiszakécske LFC csapata, fontos, hat pontos mérkőzésen győzött a Szombathelyi Haladás ellen.

 

LABDARÚGÁS Korán gólt szerzett a hazai csapat. Gréczi a baloldalról beindult középre, és mivel senki sem támadta, mintegy 18 méterről kapura rúgta a labdát. A nem túl erős lövés a jobb alsó sarokban kötött ki 1–0. Az első játékrészben nagy kedvvel játszott a hazai játékos, a második félidőre viszont elfáradt. A szombathelyi kapusnak több alkalommal is bizonyítania kellett, hogy jó formában van. A második játékrész is hazai góllal kezdődött. Ezúttal Kardos ment előre és egy balról bejövő labdát a tizenhatoson belül, belsővel a jobb sarokba lőtte 2–0. Ezt követően feljöttek a vendégek, de támadásaik vagy a hazai védőkben, vagy Varga kapus kezében akadtak el. A nézők nagy örömére, hosszú kihagyás után, csereként pályára lépett Batizi-Pócsi Balázs is, aki kapufát is lőtt. A találkozó végén több helyzetet is kihagytak a tiszakécskeiek, de győzelemmel fejezték be a találkozót.

Virágh Ferenc megbízott edző így értékelt. – Nagyon örülünk annak, hogy a második mérkőzésünket tudtuk úgy megnyerni, hogy nagy küzdelem folyt a pályán. A második félidőnek kicsit fáradtan mentünk neki, mert sokat kivett belőlünk a Dorog elleni találkozó. Külön örülök annak, hogy mint egy húsz percet játszottunk úgy, hogy az ellenfél támadott és nekik voltak helyzeteik, de ki tudtuk bekkelni, nem kaptunk gólt, és ez összekovácsolta a fiúkat. Örülök annak is, hogy a közönség visszatért, a gyerekek nagyon lelkesek voltak és a felnőtt szurkolók is biztattak bennünket, amit ezúttal is köszönök, mert ők is hozzájárultak ehhez a sikerhez. Nekem alapvető filozófiám a támadó futball, ezt szeretnénk érvényesíteni a pályán is. A heti edzésmunkát tudjuk mérni, ebben több futás szerepel, és ez természetesen a mérkőzéseken is megjelenik. Elindultunk azon az úton, hogy intenzíven szeretnénk futballozni, és úgy tűnik, hogy ez jól működik.

Desits Szilárd elkeseredetten nyilatkozott. – Vereség után mit lehet mondani egy sorsdöntő mérkőzésen. Csalódott vagyok, kikaptunk 2–0-ra a riválisunktól. Nagyon nehéz ezzel mit kezdeni. Sajnos nem jól kezdtük a mérkőzést, mert hamar hátrányba hoztuk magunkat. A lelkesen játszó hazai csapat már a mérkőzés elején gólt lőtt, de utána rendeztük a sorainkat, akadtak helyzeteink, voltak lehetőségeink, de sajnos, sem az első félidőben, sem pedig a másodikban nem tudtunk gólt szerezni, pedig ezt a játékot arra játsszák.

Duna Aszfalt Tiszakécske LC–Szombathelyi Haladás 2–0 (1–0)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum 250 néző.

Vezette: Berényi Tamás (Vígh-Tarsonyi Gergő, Sinkovicz Dániel)

Tiszakécske: Varga Á. – Oláh (Horbáth A. 68.), Erdélyi, Kardos, Preklet, Fábio, Kirchner, Tögyesi (Szuhodovszki 39.), Ludánszki, Gréczi (Batitizi-Pócsi 60., Puskás. Megbízott edző: Virágh Ferenc

Szombathely: Gyurján – Bosnjak, Németh M., Jagodics, Habovda (Tóth-Gábor 55.) Eszlátyi (Gaál 46.), Holdampf, Kiss B., Szekér (Jancsó 55.), Medgyes, Novák. Megbízott edző: Desits Szilárd

Gólszerző: Gréczi (1–0) 4. Kardos (2–0) 47.