1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Óvodában járt a Mikulás

A gyermekek számára az egyik legnagyobb ünnep, mikor megérkezik hozzájuk a télapó. Az óvodákban, bölcsődékben különös figyelmet szentelnek ennek az eseménynek.

 

A nyárlőrinci óvoda négy csoportjába (Katica, Csiga, Nyuszi, Maci), ma délelőtt érkezett meg a Mikulás. A gyerekek alig várták, hogy betoppanjon hozzájuk a nagy szakállú. Hangos énekekkel fogadták. Be is kopogott mindegyik csoportba. A gyerekek nem ijedtek meg a hosszú, fehér szakállú télapótól, bátra kiálltak elé. A Mikulás mindenkiről mondott néhány kedves szót, majd átadta a csomagot. A nagycsoportosok rajzzal is készültek, amit mindenki egyenként adott át. A Maci csoportosok pedig szavaltak is a Mikulásnak. Sajnos több gyermek, betegség miatt, nem tudtak ott lenni az ünnepségen, de természetesen ők is megkapják a csomagjukat. Nem maradtak ki a csomagosztásból az óvó nénik, óvó bácsi, de a dajkák sem. A gyerekek szerint ők is megérdemelték az ajándékot. Természetesen ebéd előtt senki sem bontotta ki a csomagját. Nem lett volna jó, ha belaktak volna az édességekből. Éppen ezért mindenki csak otthon nézhette meg azt, hogy mit is rejt a piros csomag. A szülői munkaközösség jó voltából volt benne minden finomság.

A Mikulás elbúcsúzott a gyerekektől, mert mint mondta, még sok helyre kell neki mennie, de megígérte, hogy jövőre vissza fog jönni.