1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Jótékonysági vadászat három helyszínen

Kürtszóval kezdődött, és azzal is fejeződött be az a jótékonysági vadászat, melyet az ország összes megyéjében december 27-én rendeztek. Bács-Kiskun megyében a Lakitelek Népfőiskolán volt a megnyitó és a teríték is.

 

2013 óta létezik Magyarországon a jótékonysági vadászat. Az elmúlt hat évben 4268 gyermek gyógyulásához járult hozzá ez által a magyar vadásztársadalom. Az átadott orvosi eszközök összes értéke megközelítette a tízmillió forintot. A mostani alkalommal, 1128 vadász regisztrált a tizenkilenc megyéből. Bács-Kiskunból 86-an, melyből hatvanan vettek részt a vadászaton, a többiek támogatók voltak.

A népfőiskola Kölcsey háza előtt megjelenteket Seres Róbert tájegységi fővadász köszöntötte. Elmondta, hogy Bács-Kiskun megye először vesz részt ebben a nemes kezdeményezésben. Reményét fejezte ki, hogy ebből hagyomány teremtődik majd. Az egész rendezvénynek két nagyon fontos küldetése van. Az egyik, hogy az összegyűlt összeggel a beteg gyerekek egészségi állapotán próbálnak segíteni, még pedig úgy, hogy átadják a megyei kórháznak, amiből valamilyen orvosi műszert fognak vásárolni. A másik nagyon fontos feladat és küldetés az, hogy a vadászat, a vadgazdálkodás elfogadása a nem vadászó emberekkel. Talán meg lehet értetni azt az emberekkel, hogy a vadászat nem csak ártatlan állatok lelövéséről szól, hanem másról, hangsúlyozta Seres Róbert. A jótékonysági vadászaton, megyénkből közel két millió forint gyűlt össze. A vadászat három helyszínen zajlott. Kiskunfélegyházán 31, Tiszaalpáron 57, Tiszakécskén pedig 48 fácánkakast ejtettek. A terítékosztás előtt – minden jelenlévő vadász két-két kakast vihetett haza – egy festményt is elárvereztek, mely harmincezer forintért kelt el. Ez az összeg is a gyermekek javát szolgálja.