1. 2024.03.19. kedd, József
  2. |
  3. 7 °C
  4. |

Kijött az osztálykülönbség a mérkőzéseken

Két edzőmérkőzést is játszott tegnap a Duna Aszfalt Tiszakécske LC NB II.-es labdarúgó csapata. Az ellenfél két NB III.-as gárda volt.

 

Hazai pályán fogadta a Tiszakécske a Hufbau Kecskeméti TE csapatát. Az edzőmérkőzésen egy új játékos is pályára lépett még pedig Tóth Barnabás, aki a Diósgyőrből érkezett kölcsönbe, egy fél évre. A mérkőzésen a következő összeállításban léptek pályára a csapatok: Tiszakécske: Varga Á. – Erdélyi, Temesvári, Csáki, Sváb – Tóth B., Tölgyesi, Kirchner, Farkas N. – Máté J., Batizi-Pócsi (Tímári). Kecskeméti TE: Kunsági – Tamaskó, Asztalos, Nánási, Polyák – Pantelis, Urbán, Kéri, Borbély – Grünvald, Puskás. A második félidőben: Mészáros – Edmilson, Szabó G., Fehér, Asztalos, – Hirman, Daróczi, Peres, Faragó – Hegedűs, Szalai. A mérkőzésen a Tisza-partiak 6:0(1:0) arányban nyertek. A gólok közül Máté négyet, Kirchner és Tímári egyet-egyet rúgott.

Elégedett vagyok a mérkőzéssel, nyilatkozta Gombos Zsolt a KTE edzője. A második félidőben teljes sort cseréltem, fiatalok jöttek be. Az első játékrészben egy gólt kaptunk, mezőnyben teljesen partiban voltunk a II. osztályú Tiszakécskével. Az elmúlt héten kezdtük az edzéseket, ez volt a nyolcadik gyakorlásunk. Labdakihozatal, támadásépítés, középső zónából áttörés, ezeket gyakoroltuk, amelyeket az első félidőben ragyogóan végrehajtott a csapat. A pontrúgásokba nem nagyon mentünk még bele. A második játékrészben sajnos kaptunk öt gólt, de nincs semmi gond a fiatalokkal, mert bátran játszottak. A védő zónába is jól passzolgattak, nem rugdosták el a labdát, ami nagyon pozitívum. A rutin hiányzik még náluk, illetve a védekezésben is vannak hibák. Össze kell még rakni a csapatot. Nem szeretek veszíteni, főleg nem ilyen arányban, de teljesen megérdemelten nyert a Tiszakécske.

A második mérkőzésen a Kelen SC szintén NB III.-as gárdája volt a Duna Aszfalt ellenfele. Ekkor a Molnár M. – Oláh, Preklet, Ludánszki, Szabó D. – Szuhodszki, Horváth A. (Kocsis), Gréczi, Lukács (Tímári) – Simon (Pácsa), Zádori összeállítású csapatot küldte a pályára Virágh Ferenc vezetőedző. A végeredmény 7:1 (4:0) lett. A gólok közül Gréczi négyet, Zádori kettőt és Simon egyet rúgott.

Mind a két mérkőzés jó iramú játékot hozott. Mind a két NB III.-as csapat jó ellenfélnek bizonyult, mondta a találkozó után Virágh Ferenc. Jó szolgálták ezek a mérkőzések, hogy különböző játékelemeket, szisztémákat tudtunk gyakorolni. A csapat, úgy ahogy kellett, rendesen beleállt a mérkőzésekbe. Az eredményekkel természetesen elégedett vagyok. A felkészülési mérkőzéseken sok gólt rúgtunk, és keveset kaptunk, ami szintén öröm. Sajnos a Békéscsaba elleni két mérkőzés ezt elrontotta, de annak is meg voltak az okai. Próbáltuk elemezni, és tovább lépni, és úgy néz ki, hogy ez sikerült. Vasárnap Soroksár ellen játszunk, ami főpróbája lesz a bajnoki nyitánynak.