1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Nagyarányú győzelem a Soroksár felett

Tetszetős játékkal, nagyarányú győzelmet aratott a Duna Aszfalt Tiszakécske LC NB II.-es labdarúgó csapata, a hasonló osztályban játszó Soroksár felett.

 

Ez volt az utolsó felkészülési mérkőzése a Tisza-parti kisváros csapatának a tavaszi rajt előtt, és ez kitűnőre sikerült. Virágh Ferenc vezetőedző ezúttal is két különböző felállásban küldte pályára játékosait az első és a második félidőben. Az első játékrészben a Varga Á. – Erdélyi, Temesvári, Preklet, Sváb – Ludánszki, Gréczi, Tölgyesi, Szuhodovszki – Farkas N., Máté J., összeállítású csapat kezdett. Máté János góljával szerzett vezetést a Tiszakécske, majd Gréczi kapáslövése késztette tapsra a nézőket. A második játékrészben Baráth – Oláh, Kocsis, Csáki, Szabó D. – Horváth A., Tóth B., Lukács, Kirchner – Simon, Zádori lépett pályára. Ebben a felállásban öt gólt rúgott a tiszakécskei csapat, melyből Zádori kettőt, Kirchner (tizenegyesből), Tóth és Simon egyet-egyet szerzett. Ezúttal is tapsra késztette a nézőket Simon pazar szabadrúgás gólja, amit a jobb felső sarokba csavart.

Tetszett a csapat hozzáállása, a fiúk komolyan vették a mérkőzést, értékelt a mérkőzés után Virágh Ferenc vezetőedző. Ez főpróbája volt a tavaszi kezdésnek, a bajnokság folytatásának. A nagyarányú győzelem önbizalmat adhat mindenkinek. Most már látjuk azt, hogy hol tartunk, milyen volt a felkészülés. Persze ez a mostani eredmény kicsit becsapós, mert nem volt itt minden játékosa a Soroksárnak, főleg azok közül hiányoztak, akik kezdő emberek, de örömteli volt az, hogy sok gólt tudtunk rúgni. Főleg azért, mert a bajnokságban kevés találatot, mindössze tizennyolcat sikerült szerezni. Mindenképpen biztató, hogy a felkészülési mérkőzéseken ennél sokkal többet rúgtunk.

A tavaszi bajnokikra való felkészüléssel kapcsolatban Virágh Ferenc elmondta, hogy jó játékosok kerültek Tiszakécskére. Hatan távoztak és hatan érkeztek. Az érkezők között lapunk hasábjain még nem tettünk említést két új szerzeményről, Simon Márkról és Tóth Barnáról, akik már szintén a Duna Aszfalt játékosai. A vezetőedző szerint olyan labdarúgók érkeztek, akik már más csapatoknál jó teljesítményt nyújtottak. A felkészülés része volt a büki edzőtábor, ahol a csapat összekovácsolódott. A mostani időszakban próbálták megtalálni azt a rendszert, amiben a játékosok jól tudnak teljesíteni. A felkészülési időszakot jónak értékelte a vezetőedző. Ez alól csak a Békéscsaba elleni két vereség a kivétel. Két alkalommal is tudtak kilencven percet játszani. A hátralévő időszakban, a február másodikán folytatódó bajnokságban már csak a finomhangoláson van a sor. Azt szeretnék, ha jövő vasárnap, a Győr elleni hazai bajnoki mérkőzésen is bizonyítanának a fiúk. Kellemes teherként említette meg azt, hogy nehéz lesz majd kiválasztania a kezdő tizenegyet, mert sok jó játékosa van most a Tiszakécskének. Többen is úgy gondolják, hogy három év óta, mióta itt dolgozik, ez a legjobb keret. Ennek meg kell majd mutatkoznia a játékban is. Most más felfogásban, sok futással, mozgással, intenzívebb játékkal próbálnak majd eredményesen szerepelni. Ehhez meg vannak azok a játékosok, akik ezt a feladatot meg tudják oldani, mondta Virágh Ferenc.