1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Partiban voltak, de nem sikerült nyerniük

Nem sikerült a Duna Aszfalt Tiszakécske LC NB II.-es labdarúgó csapatának pontot, szerezni hazai pályán a Győr ellen, pedig partiban voltak a feljutni vágyó kisalföldiekkel.

 

Senki sem gondolta, hogy ilyen napfényes időben kezdődik az első tavaszi bajnoki mérkőzés. A hőmérő higanyszála tizennégyet mutatott. Azzal mindenki tisztában volt, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen a kisalföldiek nem titkolt vágya az, hogy visszakerüljenek a legmagasabb osztályba, az NB I.-be. A téli átigazolási időszakban ennek megfelelően igazoltak. A legnagyobb név a hatvanháromszoros válogatott Priskin Tamás, aki a Ferencvárosból igazolt át Győrbe. A tiszakécskeieknél is volt változás a keretben, amint azt megírtuk, hat új labdarúgó érkezett. Közülük négynek: Temesvári Attilának, Farkas Norbertnek, Tóth Barnabásnak, és Máté Jánosnak a kezdőcsapatban biztosított helyet Virágh Ferenc vezetőedző.

A 30. percben Temesvári összefejelt az egyik győri támadóval, súlyos sérülést szenvedett, eltört az orrcsontja, ezért le kellett cserélni. A 39. percben nagy kavarodás alakult ki a hazai csapat kapuja előtt. A pattogó labdát Vashkeba közelről a kapuba pofozta 0:1. Az első játékrészben egyenrangú ellenfele volt a Tiszakécske a Győrnek. A második félidőben elején többet támadott a Győr, egy gólt is fejeltek, de a játékvezető les címen érvénytelenítette. Ezt követően a hazaiak is kezdeményeztek, de az utolsó pillanatban mindig hiba csúszott a gépezetbe. A 89. percben a vendégek a tizenhatos sarkától rúghattak szabadrúgást. A belőtt labdát Vári fejelte a jobb felső sarokba 0:2. A hátralévő időben hiába próbálkozott a Tiszakécske, nem sikerült a vendégek hálójába találni. Sajnálatos módon a játékvezető nem minden esetben tudta helyesen megítélni a szabálytalanságokat. Sok esetben a Tiszakécske kárára tévedett, amit a szurkolók több alkalommal is kifogásoltak.

Duna Aszfalt Tiszakécske LC–WKV ETO FC Győr 0:2 (0:1)

Tiszakécske, 500 néző. Vezette: Nagy Norbert (Tőkés Róbert, Sinkovicz Dániel)

Tiszakécske: Varga Á. – Erdélyi, Temesvári (Ludánszki 36.) , Preklet, Sváb – Horváth A. (Simon 63.), Tóth B.– Gréczi (Lukács 46.), Tölgyesi, Farkas N. – Máté J.

Vezetőedző: Virágh Ferenc

Győr: Horváth T. – Kalmár, Gengeliczki, Dvorschák, Vári – Vashkeba, Bagi, Kovács K. – Gaál (Tömösvári 61.), Horváth Z., Priskin (Simon 69.).

Vezetőedző: Kondás Elemér

Gólszerző: Vashkeba 0:1 a 39. percben, Vári 0:2 a 89. percben.

Sajnos a 31. percben elveszítettük az egyik védőnket, mert egy összefejelés után orrcsonttörést szenvedett. Legalább hat hétig nem számíthatunk a játékára, mondta a mérkőzés után Virágh Ferenc vezetőedző. Ez megnehezítette a további játékunkat, mert ő fontos eleme a csapatunknak. Ezután következett egy kapu előtti kavarodás, amiből gólt tudott rúgni a Győr. Ez azért volt bosszantó, mert nem volt a Győr játékában az, hogy gólt szereznek. Sajnos a vendégek el tudták vinni a három pontot, amit két kapura rúgással meg tudtak oldani. Az első félidőben nekünk is voltak helyzeteink, tizenhatoson belül lerántás, és a labda kézzel érintése a tizenhatoson belül. Az ilyet a játékvezető a mezőnyben lefújta, de akkor nem. De nem hiszem, hogy nekünk ezzel kellene foglalkozni. Sajnálom ezt a mérkőzést, mert szerintem több volt benne. Gratulálok a srácoknak, mert nagyot küzdöttek. Megpróbáljuk a következő mérkőzésen ezt kijavítani.

Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, mert tudtuk, hogy a Tiszakécske masszív, szervezett csapat, nyilatkozta Kondás Elemér. Szerencsére tudtunk egy gólt szerezni. Ezt követően ránk jött az ellenfél, de voltak akkor is gólszerzési lehetőségeink, fejeltünk is egyet, de azt nem adták meg. A második gól aztán eldöntötte a találkozó sorsát. Nagyon kellett a játékosaimnak küzdeni ahhoz, hogy ez az eredmény megmaradjon.