1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Óvodás farsang Nyárlőrincen

Megtelt a művelődési ház nagyterme, pénteken délután. Nem csak az óvodások, de néhány szülő is jelmezbe öltözött az óvodás farsang alkalmával.

 

Folyamatosan érkeztek a szülők csemetéikkel a művelődési házhoz, a nagy nap alkalmából. Mert nagy nap ez főleg a gyerekeknek, de a szülőknek is, mert ki kell találni azt, hogy milyen jelmezbe öltözzön óvodás gyermeke. Voltak olyan szülők, akik saját maguk készítették el a ruhát, míg mások vásároltak, vagy béreltek. Az eredmény azonban ugyan az volt, örömöt szereztek csemetéiknek. Mert olyan egy sem volt, aki ne érezte volna jól magát a jelmezében, sőt büszkék is voltak rá, hogy milyen szépek. Egymásnak mutogatták, és kérdezték, te minek öltöztél? Ez persze a színpadon mindenki számára kiderült. A csoportok ugyanis az óvó nénikkel és az óvó bácsival felmentek a színpadra, verset, vagy mondókát mondtak, majd Almási Barbara intézményvezető mindenkitől megkérdezte, hogy minek öltözött. Csak egy-két kisgyerek volt tartózkodó, a többiek még a nevüket is megmondták. A bemutatkozás után jöhettek a vetélkedők, amiben természetesen a gyerekeken kívül a szülők is részt vehettek. Ez is csoportonként külön-külön zajlott. Az első feladatban ping-pong labdát kellett a gyerekeknek szívószállal átfújni az asztal másik végén álló szülőnek. Az lett az első, aki leghamarabb át tudta fújni a három labdát. A Második feladatnál almaszeletet kellett a szülőnek átadni gyermekének, ami a szájában volt, és az óvodás is szájjal vehette át. Utána cseréltek. A harmadik próbatételnél a gyermek szájába vett egy műanyag kanalat, amire a szülő vattapamacsot tett. Ezt kellett egy tálba egyenként áttenni. A negyedik feladat volt a legnehezebb. Egy tálba kukoricát, apró szemű babot, mogyorót és diót helyeztek, amiket a gyereknek és a szülőnek külön kellett választani. Aki leghamarabb végzett, az nyert. Minden gyermek, aki részt vett a vetélkedésben kapott ajándékot.

A szülők természetesen nem érkeztek üres kézzel a farsangra. Mindenki hozott magával fánkot, süteményt, vagy szendvicset, és persze üdítőitalt is. Roskadásig voltak az asztalok, lehetett választani, hogy ki miből szeretett volna választani. Akadt olyan gyermek, akire csak rá kellett nézni és meg lehetett mondani, hogy mit evett. A lényeg azonban az volt, hogy a farsangi mulatság ezúttal is jó hangulatban telt el.