1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Megszületett az első idei bajnoki győzelem

A Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a Duna Aszfalt Tiszakécske LC csapata, első idei győzelmét aratta.

 

Az eddig lejátszott idei három bajnoki mérkőzésből csak egy pontot tudott gyűjteni a hazai csapat, ami azt jelentette, hogy nagyon közel került a kiesési zónához. Éppen ezért a Nyíregyháza elleni találkozónak, csak egy elfogadható eredménye lehetett, még pedig a győzelem. A fiúk ennek tudatában léptek pályára, és fogadkoztak, hogy megmutatják, igen is tudnak nyerni. Mindjárt a mérkőzés elején támadólag léptek fel. Simon Márk remek formában játszott, sokat mozgott, így sokszor meg is találták a labdával. Ennek lett a következménye a 31. percben a gólja. A baloldalon kapta meg a labdát, már bent járt a tizenhatoson belül, amikor a kifutó kapus felett átemelte a labdát 1–0. A szünetig hátralévő időben Varga Ádámnak több alkalommal is szüksége volt kapus tudására. A második játékrész elején, csak úgy, mint két héttel korábban, hamar sikerült növelni az előnyt. Lukácsot buktatták a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Máté értékesített 2–0. Sajnálatos módon Tóth Barna a 78. percben Tóth Barna megkapta a második sárga lapját is, majd pedig a pirosat. Ezt követően nagyon ráhajtott a Nyíregyháza. Sokan a szurkolók közül attól tartottak, hogy megismétlődik a két héttel korábbi kazincbarcikai eredmény és kiegyenlít a vendégcsapat. Erre volt is lehetőségük, de Varga Ádám parádés védésekkel rukkolt elő. Igaz a 87. percben ő is tehetetlen volt Sinanovic lövése után 2–1. A hátralévő időben már nem változott az eredmény, s a szurkolók ünnepelték a csapatot.

Duna Aszfalt Tiszakécske LC–Nyíregyházi Spartacus FC 2 –1 (1–0)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 400 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Kovács II Gábor, Sinkovicz Dániel)

Tiszakécske: Varga Á. – Oláh, Temesvári, Preklet, Farkas N. – Tóth B., Horváth A. (Sváb 70.) – Lukács, Tölgyesi, Simon (Csáki 81.) – Máté J. (Zádori 70.)

Vezetőedző: Virágh Ferenc

Nyíregyháza: Ásványi – Végső, Pejovic, Forgács, Svedyuk– Patvaros (Kártik (54.), Kovács N. (Gyurján 54.) , Szekszárdi, Sinanovic – Ötvös (Györgyi 74.), Hornyák

Vezetőedző: Lengyel Roland

Gólszerző: Simon M. (1–0) 31. Máté J.(2–0) 11-esből 47. Sinanovic (2–1) 87. Kiállítva: Tóth B. 78. második sárga lap után.