1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Gondolj rám virágot ültetnek az óvodások

A nyárlőrinci Szivárvány Óvoda és Bölcsőde egy új ötlettel lepte meg a gyerekeket és a szülőket.

 

Almási Barbara intézményvezető elmondta, hogy a jelenlegi helyzet nem engedi meg, hogy személyesen találkozzanak a gyerekekkel, de lélekben mindig velük vannak. Az óvoda előtt felállítottak két nagy méretű virágládát, melybe „gondolj rám” virágokat ültettek, az óvó nénik az óvó bácsi, és a dajkák. Ezzel szeretnék jelezni a gyerekek felé, hogy sokat gondolnak rájuk.

Felhívták a gyerekek figyelmét arra, ha van kedvük és nekik is hiányzik az óvoda, a társaik, és a felnőttek, akkor hozzanak egy virágot, és ültessétek el a ládába. Egy szalagra írják rá a nevüket is, hogy tudják, kinek a hírvivője a virág. Ha ugyanis elolvassák a szalagokat, az kicsit olyan, mintha gondolatban újra együtt lennének.

Az első virágok szerdán délután kerültek a ládákba, de az óta, már több szülő és kisgyermek ültette el saját színes virágját és tűzte hozzá a szalagját. Amikor ott jártunk éppen Ágostonné Nyúl Zsuzsanna és Domokos Maya két-két csemetéje helyezte a földbe a virágokat, amiket meg is öntöztek. Amint elmondták, nagyon jó kezdeményezés ez az óvoda részéről, örülnek neki, de a gyerekek is. A frissen elültetett virágokat természetesen rendszerese locsolni is fogják.