1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Más most a járványban a masszőr feladata

Bár már több hete nincs játékban a labda a Duna Aszfalt Tiszakécske LC labdarúgó csapatánál, de a masszőre nem unatkozik. Maczkó Gábornak így is meg vannak a napi feladatai.

– Amikor megszületett a döntés, hogy nem folytatódnak a bajnokságok, a legelső feladatom az volt, hogy az eszközöket, tárgyakat, felszereléseket, öltözőket fertőtleníteni kellett. Természetesen volt segítségem is, nem egyedül végeztem a munkát. Azokat az eszközöket, amelyeket használok, rendszerezni is kellett, meséli Maczkó Gábor. A mostani helyzetben a legrosszabb a bizonytalanság, hogy senki nem tud semmit. Ettől függetlenül a játékosokkal folyamatosan tartom a kapcsolatot, mert ha valakinek valamilyen problémája van, akkor tudjunk segíteni. Azt, hogy mit és hogyan edzenek, én nem látom, csak az erőnléti edző, Vellai Áron. Ő értékeli ki az elvégzett munkát. Személyes kapcsolattartás nincs a jelenlegi helyzetben, de telefonon szoktam beszélni a játékosokkal, és megpróbáljuk elintézni azt, ha valakinek valamilyen gondja akad.

Maczkó Gábor elmondása szerint azért sűrűn kijár a pályára, mert mindig van olyan munkája, amit otthon nem tud elvégezni. Nekik is van egy tervezetük, hogy amennyiben kiscsoportos foglalkozást lehet tartani, akkor azt meg tudják tenni. Ehhez viszont elő kell készíteni az eszközöket, felszereléseket. A pályákat egyelőre nem lehet használni. Amennyiben engedélyt kapnak a kiscsoportos foglalkozásokra, akkor az edzőpályán fognak majd a játékosok edzeni. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, előtte le kell tesztelni nem csak a játékosokat, hanem az egész stábot is. Amennyiben pedig majd folytatódhat a játék, a zárt kapus mérkőzésekhez is szükség lesz majd a kiszolgáló személyzetre. Nagyon szigorú előírásokat kell majd ezzel kapcsolatban betartani vélekedett Maczkó Gábor, mert elég, ha csak egy fertőzött személy van, akkor már mindent másképpen kell csinálni. Sajnos a visszafertőzés veszélye is fennállhat, ezért is kell mindenre nagyon odafigyelni. A klubok vezetői sem igazán tudják, még, hogy milyen lesz a folytatás. Ők is kivárnak, várják a központi döntéseket, valamint az UEFA iránymutatását. – Nálunk normális gazdálkodás folyik, teszi hozzá a masszőr. Nincsenek horribilis összegek, amit a játékosoknak kifizetnek. Több klubnál lehet megszorító intézkedésekről hallani, nálunk nincs ilyen. Az viszont biztos, hogy más lesz a helyzet, ha újra lehet majd játszani, mint amilyen a járvány előtt volt. Már a télen lehetett hallani arról, hogy fizetési korlátot hozna be az MLSZ. A jelenlegi helyzetben, sajnos nagyon sok klub anyagi gondokkal küzd, de éppen ezért, most ezt tökéletesen be lehetne vezetni. Ez által nem lennének akkora különbségek a játékosok fizetés között. Nálunk az a jó, hogy a vezetés, amit megígért, azt korrekt módon be is tartotta, és ezután is be fogja tartani, mondta Maczkó Gábor.