1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Az ország egész területén lehetnek sportrendezvények

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint, május 4-től, nézők nélkül ugyan, de Magyarország egész területén lehet tartani sportrendezvényeket.

Idézzük a rendeletet: „1. § (1) Magyarország egész területén

a) sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható,

b) a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.”

A sportot szerető emberek ezt minden bizonnyal jó szívvel fogadják. Igaz, hogy a pályákon, a stadionokban, uszodákban, sportcsarnokokban nem láthatják élőben a versenyeket, bajnokságokat, de újra megindulhat a sporttal kapcsolatos élet. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a következő hétvégén már lesznek bajnoki mérkőzések. Az egyszerűség kedvéért beszéljünk csak a legnépszerűbb sportágról, a labdarúgásról. A most kihirdetett kormányrendelet után dönthet a Magyar Labdarúgó Szövetség arról, hogy a bajnokságok mikor folytatódhatnak. Várhatóan ezt rövid időn belül meg is fogja tenni. Körzetünkben, a Duna Aszfalt Tiszakécske LC csapata az NB. II-ben játszik. A játékosok több hete egyénileg edzenek, labdával nem igen találkoztak, pedig ebben a sportágban ez a lényeg. Éppen ezért, csak akkor tudják folytatni a bajnokságot, ha legalább három hetet intenzíven edzenek. Ez azért is fontos, hogy ne forduljon elő sérülés. Meg kell tehát várni azt, hogyan határoz az MLSZ.

Az, hogy a megyei bajnokságokban mikor folytatódhat a játék, szintén az MLSZ döntése után, a megyei labdarúgó igazgatóság dönti el. Várni kell tehát még arra, hogy mikor lesznek pontos dátumok. Persze az is előfordulhat, hogy az alacsonyabb osztályokban befejezettnek tekintik majd a bajnokságokat. Minden esetre a játékosok, osztályoktól függetlenül, már alig várják, hogy újra felmehessenek a pályára, és ha nézők nélkül is, de rúghassák a labdát. A legjobb persze akkor lesz, játékosnak és szurkolónak is, mikor már minden elhárul az elől, hogy a nézők is ott lehessenek a stadionokban, vagy a pályák szélén, és biztassák kedvenc csapatukat.