1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Nincs még döntés arról, hol folytatja a Tiszakécske

Továbbra is edzésben vannak a Duna Aszfalt Tiszakécske LC játékosai. Várják azt, hogy végleg eldőljön, melyik osztályban folytathatják a következő bajnokságot.

Nincs még döntés arról, hol folytatja a Tiszakécske

Továbbra is edzésben vannak a Duna Aszfalt Tiszakécske LC játékosai. Várják azt, hogy végleg eldőljön, melyik osztályban folytathatják a következő bajnokságot.

Június 2-ig kell a pótlicenceket beadni a kluboknak. Addig minden egyesület eldöntheti, aki eddig még döntötte el, hogy melyik osztályt tudja vállalni. Ez a határidő azonban csak a beadás ideje, még utána fogja a Magyar Labdarúgó Szövetség eldönteni, hogy kinek milyen lehetőséget biztosít. Várhatóan június végére hozzák majd meg a határozatokat. Addig sem a Szentlőrinc (a legjobb második helyezett az NB III-ban), sem pedig a Tiszakécske (a legjobb kieső az NB II-ből) nem tudja, nem tudhatja, hogy melyikük szerepelhet a másod osztályban. Éppen ezért a Tisza-parti kisváros focistái edzenek, mi mást tehetnének. Vannak olyan játékosok, akik kölcsönben vannak és olyanok is, akiknek a szerződése lejár, június 30-cal. Olyanok is akadnak, akik az NB III-at nem akarják vállalni, de olyanok is, akik viszont a másodosztályban nem akarják tovább folytatni. Úgy tűnik, hogy egy jó hónapig nem lesz változás, ha csak a szentlőrinciek nem mondják azt hamarabb, hogy ők még sem vállalnák a magasabb osztályt. Vagy esetleg más jelenlegi NB II-es csapat mondja azt, hogy nem tudja vállalni ezt az osztályt. Az közismert, hogy a szentlőrinci pálya, nem a legjobbak közé tartozik, a másodosztályra alkalmatlan. Ha tehát vállalnák a magasabb osztályt, ott nem valószínű, hogy játszhatnának. Akkor pedig „albérlet” után kell nézniük. A szomszédságban lévő pécsi pályára sem mehetnek, mert ott nincs világítás és fedett lelátó sem. Ettől függetlenül a pécsiek nagy valószínűséggel meg fogják kapni a másodosztályú licencet, de nem valószínű, hogy ott engednék a Szentlőrincnek a hazai mérkőzéseit játszani. A jelenlegi NB II-es csapatok közül a legnagyobb bajban, a nem régen még első osztályban játszó Siófok van. Így elképzelhető, hogy ők nem fogják, nem tudják a másodosztályt vállalni. Ez azért is furcsa, mert a Siófok az élmezőnyhöz tartozott, a bajnokságban az ötödik helyet foglalta el. Tehát továbbra is képlékeny még az, hogy kik szerepelnek a következő bajnokságban a másodosztályban.

Korábban arról lehetett hallani, hogy két csoportos lesz a másodosztály, négy csoportos pedig az NB III. Ez már csak azért sem lehetséges, mert nem biztos, hogy négy csoportot ki tudnának alakítani a harmad osztályban. Ezt cáfolta is a szövetség. A csapatok még szponzorokat keresnek, hogy a következő bajnoki évet meg tudják finanszírozni. Szerencsére ilyen problémák Tiszakécskén nincsenek. Biztos lábakon áll a klub, mert nem volt pénzszórás, és a fizetésük sem csökkent a játékosoknak. Több klubnál viszont ehhez a lépéshez kellett folyamodni. Az edzések tovább folynak, jól is érzik magukat a labdarúgók, de a bizonytalanság ott van bennük, mert nem tudják, hogy melyik osztályban fogják folytatni a következő labdarúgó évben. Egyelőre várnak és bizakodnak. Bizakodnak, hogy továbbra is másod osztályú labdarúgók maradnak, már akik vállalják.