1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Péntek után aktív pihenés következik

Pénteken befejezik az edzéseket a Duna Aszfalt Tiszakécske LC játékosai. Utána három hét aktív pihenő fog következni. Június 22-én találkoznak újra.

 

A szerdai edzésen együtt volt a teljes gárda, sőt három fiatal kecskeméti játékos is a csapattal edzett. Hirman Kristóf, Daróczi Dominik, és Szabó Gergő a Kecskeméti TE Hufbau labdarúgói próbajátékon jártak Tiszakécskén. A dolog érdekessége, hogy mind a hárman 2001 májusában születtek. A védő és középpályás Kristóf 5-én, a középpályás Dominik 6-án, és a szintén védő és középpályás Gergő pedig 8-án. Az egyesületnek szüksége lesz fiatalokra, akiket be kell építeni majd a csapatba. Eddig hat fiatal játékost szerepeltetett a klub: Erdélyi Botond, Szabó Dávid, Szuhodovszki Soma, Temesvári Attila, Tímári Norman, Varga Ádám, akik közül kettőnek minden mérkőzésen, a pályán kellett lenni. Ők Temesvári Attila kivételével kiöregedtek, tehát fiatalokat kell a klubnak keresni. Az persze még nem biztos, hogy a három Kecskeméti TE játékos Tiszakécskére igazol, a szakemberek most tesztelik őket. Amennyiben a következő bajnokságban is az NB II-ben szerepel majd a Tiszakécske, akkor nem kell hat fiatal korú játékos, elég lesz négy is, mivel a bajnoki mérkőzéseken csak egynek kell a pályán szerepelni. Az, hogy ki lesz majd az a négy játékos, még nem lehet tudni. Minden esetre a klub, ha maradhat a másod osztályban, nem akar minden döntést az utolsó pillanatra hagyni.

Nyilas Elek elmondta, hogy semmit nem tudnak még azzal kapcsolatban, hogy melyik osztályban indul majd a csapat. Lehet, hogy meg kell várni azt, hogy vége legyen az NB I-nek és csak utána lehet majd nevezni. Az pedig június végén lesz. Így azt sem tudta megmondani a sportigazgató, hogy ki marad a klubnál, és ki távozik. Minden attól függ, hogy melyik osztályban fogják tovább folytatni. Külön tárgyalásokat fognak folytatni mindenkivel. A játékosok felének lejár a szerződése, és kölcsön játékosok is vannak.

Nagy valószínűséggel még várni kell pár hetet arra, hogy eldőljön, Tiszakécske marad az NB II-ben, vagy egy osztállyal lejjebb folytatja. A labdarúgónak, de a klubnak sem mindegy, hogy másod, vagy harmad osztályban szerepel. Az lenne a legjobb, ha a Magyar Labdarúgó Szövetség minél hamarabb eldöntené azt, hogy kijátszhat az NB II-ben és ki az NB III-ban, és ez főleg két csapatra, a Szentlőrincre és a Tiszakécskére vonatkozik. Az NB II-ben augusztus 2-án kezdődik az új bajnokság, így gyakorlatilag hat hét lesz a felkészülésre. Ez ugye azt is jelenti, hogy Tiszakécskén azt szeretnék, vezetők, játékosok, és szurkolók egyaránt, hogy a 2020/2021-es bajnokságot is a másodosztályban tudják tölteni.

Gréczi Gábor azok közé tartozik, akinek lejár a szerződése. Azt még ő sem tudta megmondani, hogy az elkövetkezendő bajnokságban milyen osztályban rúgja majd a labdát. Arra a kérdésre, hogy mit fog a három hét alatt csinálni, azt válaszolta, hogy aktívan fog pihenni. – Természetesen formában kell tartani magunkat, de közben egy kicsit ki is kell kapcsolódni. Meg kell majd tartani a megfelelő arányt a pihenést és a szinten tartást. Barátokkal szoktunk elmenni, kerékpározni. Körbe tekerjük a Balatont, ami nagyon jó kikapcsolódás. De Kecskeméten, a Vízmű dombon is jól lehet futni, kocogni. Ez a két lehetőség a szinten tartásra tökéletes. Gábor öccse Márton, az elmúlt bajnokságban a Duna Aszfalt Tiszakécske LC játékosa volt, jelenleg Békéscsabán focizik. – Még soha nem fordult elő, hogy egy csapatban játszunk, ezért nagyon érdekes volt, meséli Gábor. Hét év a korkülönbség közöttünk, és emlékszem arra, hogy utoljára otthon a kertben fociztunk egymással. Amikor Tiszakécskén játszott ő is, a pályán ott volt mellettem, de az óta már játszottunk egymás ellen is, az meg még érdekesebb volt. Ahhoz képest, hogy viszonylag alacsony, erőszakosan játszik. Remélem lesz majd arra lehetőségünk, hogy még egy csapatban játszunk, de ha nem, akkor pedig egymás ellen, mondta Gréczi Gábor.