1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

A Maják és a Turmix veretlenül lett első

Harmadik alkalommal rendezték meg Tiszakécskén a Gyógy- és Termálfürdőben a Barack Strandkézilabda Kupát. Mind a két nem képviseltette magát, a nők öt, a férfiak négy csapattal.

 

A szokásos helyen, a strand egyik szegletében bonyolították le a mérkőzéseket, de a két pályát teljesen felújították. Kicserélték a homokot, sokkal jobb minőségűvel pótolták. Az egyik férfi játékos meg is jegyezte, hogy nagyon finom és puha, nem csak játszani jó rajta, de lépkedni is. A csapatok körmérkőzést vívtak egymással, mindenki játszott mindenkivel. Mivel a nőknél öt csapat harcolt a kupáért, ezért ők hamarabb kezdtek, mint a férfiak. Az már az első mérkőzésen látszott, hogy a legjobb játékerőt a Maják képviselik. Meg is nyerték mind a négy mérkőzésüket és veretlenül lettek elsők. A második helyen a Buzsák KC végzett, akik két meccset, a Maják és a Jó az X is ellenit, szétlövéssel veszítették el. A harmadik helyen a Jó az X is végzett, negyedik lett a Kóka Beach, ötödik pedig a Tiszakécske. A legjobb játékosnak Szalma Zitát (Jó az X is), a legjobb kapusnak pedig Szlávik Lindát (Maják) választották. A gólkirálynői címet Vuletic Suncica (Buzsák KC) szerezte meg. A férfiaknál hasonló volt a helyzet, mert az élen végzett Turmix csapata is veretlenül szerezte meg a kupát. A második helyen a kiskőrösi Lőteret SE végzett, harmadik lett a Tiszaalpár, negyedik pedig a házigazda Tiszakécske. A legjobb játékos és gólkirály egyben Uhrin Roland (Turmix) lett a legjobb kapus pedig Petróczi-Kiss András (Lőteret SE). A csapatok a kupán és az érmeken kívül strandlabdát is hazavihettek.

Örülünk annak, hogy a vírus helyzet miatt nem maradt el, és sikerült megrendeznünk a hagyományos versenyünket, mondta Buzsák Beáta főszervező, aki a Buzsák KC csapatában játszott. Azt tervezzük, hogy jövő nyáron, visszatérünk a két napos rendezésre, mert akkor több csapat tud majd nevezni.