1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Elkezdték a felkészülést az új bajnoki évre

Hétfőn délelőtt elkezdte a felkészülését a 2020/2021-es bajnoki évre a Duna Aszfalt Tiszakécske LC csapata. Azt azonban még most sem lehet tudni, hogy a másod, vagy a harmad osztályban folytatja a játékot a Tisza-parti kisváros gárdája.

 

Augusztus 2-ára írták ki a bajnokság kezdését, mind az NB II-ben, mind pedig az NB III-ban. Igaz, hogy ez csak tervezett, de mi ehhez készülünk, mondta Nyilas Elek sportigazgató. Nyilvánvaló, hogy a játékoskeret kialakítása, a kölcsönben lévő játékosok jövőbeni szerepeltetése is függvénye annak, hogy melyik osztályban indulunk. Több játékosnak is lejár a szerződése, de többekkel már megállapodtunk. Amennyiben nem a másodosztályban, hanem a harmadban folytatjuk, akkor kevesebb lesz majd a létszám az eddigieknél, és természetesen a keret is alakulni fog. Az edző kérdés is folyamatban van, a stáb bővülni fog egy vezetőedzővel. Természetesen az edző személye is attól függ, hogy melyik osztályban fogunk majd szerepelni. Az edzéseket egyelőre Virágh Ferenc és én vezetjük, a hathetes felkészülésnek megfelelően. Vagy négy, vagy hat edzőmérkőzést tervezünk, de edzőtáborba nem megyünk, tette hozzá Nyilas Elek.

A hétfői első edzésen húsz játékos vett részt, ami azt jelenti, hogy a keretből heten hiányoztak. Néhányan már le sem vetkőztek, így szinte biztos, hogy ők már nem Tiszakécskén folytatják labdarúgó pályafutásukat. Ki is az a hét játékos? Mindjárt az első számú kapus, Varga Ádám. Tudomásunk szerint ő jelenleg sérült. Amennyiben a harmad osztályban folytatja a játékot a Duna Aszfalt, akkor szinte biztos, hogy távozni fog az ifjúsági válogatott hálóőr. Az szinte biztos, hogy a védelemből többen is távoznak. Nem vett részt az első edzésen Preklet Csaba, Sváb Dániel és Erdélyi Botond sem. A két utóbbi játékos már a szerelését is leadta. A középpályások közül szintén három labdarúgó: Szuhodovszki Soma, Kirchner Krisztián és Tölgyesi Viktor nem vett részt az edzésen. Szuhodovszkit és Kirchnert egyáltalán nem láttuk, Tölgyesit pedig csak civil ruhában. Ez pedig azt jelenti, hogy új csapatkapitánya lesz majd a társaságnak. Már korábban is edzett a csapattal, és most is ott volt a 19 éves Pácsa Zoltán, aki a megyei I. osztályú keretből került fel. Azok a játékosok, akiknek lejár a szerződésük június 30-val, és nem hosszabbítják meg, addig a napig kötelesek az edzéseken részt venni. Ezért is gondoljuk azt, hogy akik a hétfői edzésen nem jelentek meg, már nem Tiszakécskén folytatják. Az, hogy kik fognak majd távozni, és kik érkeznek, pontosan nem lehet tudni. Egy változás azonban biztosan lesz a csapatnál. Füle Ákos, aki az egyesület technikai vezetője volt, csak e hónap végéig marad a klubnál. A feladatait Kislőrincz György klubigazgató, és Káli Tibor infrastruktúra igazgató fogja majd ellátni.