1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Átadták a tiszakécskei csúszdaparkot

Ünnepélyes keretek között, július 11-én 11 órakor adták át Tiszakécskén a Tiszaparti Termálfürdőben a csúszdaparkot. Az átadó ünnepség után a fürdőbe látogatók is igénybe vehették a négy csúszdát.

 

Ma már egy medence, néhány kis csobogó, vízi pisztoly és vödör önmagában kevés a mai gyerekeknek. A fiataloknak ettől sokkal több impulzusra, élményre van szükségük. Így a régi „óriás” csúszdától elbúcsúztak, amely 27 évig szolgálta a fürdőzőket. Helyette a kor igényeinek maximálisan megfelelő csúszdaparkot építettek. A torony és a csúszdák színe is igen hívogató. Mivel a régi csúszda nem nyújtott már igazi izgalmas pillanatokat a csúszás szerelmeseinek, így az új beruházással, nekik szerettek volna kedvezni. A projekt saját forrásból valósította meg a Barack Thermal Resort-ot üzemeltető Tiszaparti Termálfürdő Kft.

A régi csúszda bontási folyamata 2019 telén kezdődött. Az indító torony, melyből minden csúszda elérhető, öt emelet magas. A legalacsonyabb csúszda 5,95 méter, míg a legmagasabb a rafting és inga csúszdák ötvözete, 11,41 méter magasságából indítja útjára az igazi izgalmak kedvelőit. A kamikaze csúszda a száguldás és az adrenalin szerelmeseinek lesz a kedvence. Szinte szabadesés-élményt nyújt és akár 60-70 km/óra lecsúszási sebesség is elérhető rajta. Indító magassága11,4 m, pályahossza 26,3 m. A kétpályás családi csúszda (vagy versenycsúszda) nyitott szerkezetű, izgalmas gyorsasági versenyek rendezésére ad lehetőséget, mivel időmérő funkcióval is rendelkezik. Indító magassága 6 m, pályahossza 19,3 m. Az anaconda csúszda egy szelídebb lejtésű, közkedvelt típus, amelyet a kezdő csúszdázók is bátran használhatnak. Indító magassága 8,7m, pályahossza 78,1m. A rafting és inga csúszda pedig két kedvelt típus egyedi ötvözete, Magyarországon egyedülálló élményelem, amely csúszógumival (raft) vehető igénybe. Indító magassága 14,1 m, pályahossza 87,3 m.

Tiszakécske város önkormányzatának nevében Petrezselyem László alpolgármester fejezte ki köszönetét a termálfürdő tulajdonosainak, hogy a megváltozott körülmények között is vállalták azt, hogy egy olyan új beruházást hoznak létre, amely élménynövelő és mindenki számára szórakoztató lesz, nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is. A csúszdát lengyel professzionális cég készítette, amit helyi vállalkozók szereltek össze. Szabó Éva Barack Thermál Resort ügyvezető igazgatója és tulajdonosa elmondta, hogy nehéz hónapokon vannak túl. Egy álom, a Szabó család álma vált valóra. A szülei 36 évvel ezelőtt belefogtak a fürdő saját üzemeltetésébe, de akkor még nem gondolták, hogy a hosszú lelkiismeretes munkájuk során, hova fog majd elérni a tiszakécskei fürdő. A csúszdapark megépítésével az volt a céljuk, hogy visszacsábítsák azt a réteget, akik már inkább szüleiket hátrahagyva önállóan kívánnak nyaralni. Most egy több generációs családi nyaralást is könnyen megszervezhetnek, mert a komplexumban a bébi medencétől a gyógyvizes medencékig és a gyógyászati kezeléseken át, a fiatalokat lázba hozó csúszdaparkon keresztül mindenki megtalálja a kedvére való szórakozást. Ezt követően a kivitelezésben részt vevőknek köszönte meg a tulajdonos a munkájukat majd Peták atya áldotta meg az új létesítményt. Kovács Ernő megyei kormány megbízott is köszönetét fejezte ki a tulajdonosoknak, az új beruházás megvalósulásával.