1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Hét új labdarúgó érkezett Tiszakécskére

Eddig hét játékos írt alá, akik az elkövetkezendő bajnokságban az NB III.-as Tiszakécske LC csapatában fognak játszani. Még egy játékossal tárgyal a klub.

Kiderült, hogy kik azok a játékosok, akik a távozó labdarúgók helyett érkeztek a Tisza-parti kisváros csapatához. – Benne vagyunk a felkészülésben, a második felkészülési mérkőzésünket is lejátszottuk, mondta Nyilas Elek sportigazgató. (Az Újpest második csatát 4–1 arányban győzték le, a Kazincbarcikával pedig 2–2-es döntetlent játszottak.) Ilyenkor természetesen nem az eredmény számít, hanem az a kép, amit kapunk a játékosokról. A felkészülésnek ebben a szakaszában már fáradtak a játékosok. Lesz még egy komoly nehézség, hogy ezt a hét, nyolc új játékost, akik most ideérkeztek összecsiszoljuk egy stílusra. Ezek a játékosok mind más és más edzettségi szinten vannak. Sok időt kihagytak, március óta nem játszottak mérkőzést. A felzárkózásuk hosszabb időt vesz majd igénybe, nem lehet egyik napról a másikra ezt megtenni. Azt is meg kell oldani, hogy a más csapatból érkező, más stílust játszó labdarúgókat összehozzuk arra a játékstílusra, amit mi képviselünk. De erre vannak az edzések, erre van az idő, ami nyilván kevés, ezért bele fog majd futni a bajnokság nyitányába. Ezzel természetesen nem csak mi küszködünk, hanem a többi csapat is. Azok a játékosok, akik hozzánk érkeztek nem csak mennyiséget, de minőséget is képviselnek, legalább is papíron. Azt szeretnénk, hogy amit elképzeltünk azt a pályán meg tudjuk valósítani. Azok a játékosok, akiknek nagyobb a rutinok, sokkal hamarabb átlendülnek a problémákon.

Akkor nézzük, hogy kik azok a labdarúgók, akiket eddig leigazolt a klub. Ternován Patrika Diósgyőrből érkezett, Zvara Dávid Szegedről, Kiprich Dávid Csákvárról, Pál András Soroksárról, Fülöp Noel az MTK-tól, Pongrácz Viktor Győrből, Horváth Attila Siófokról. Ők mind másodosztályt megjárt, első ligában is játszó játékosok. Tapasztaltak, de még fiatalok, segíthetnek majd abban, hogy a Tiszakécske el tudja érni célját, ami nem más, mint a bajnokság végén visszakerülni a másodosztályba.

A szombati, Szolnok elleni előkészületi mérkőzés után július 22-én Algyőre utazik a csapat, ahol 18 órakor kezdődik a találkozó. Július 26-án vasárnap pedig a Dabas érkezik a Tiszaligeti Sportcentrumba.