1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Győzelemmel mutatkozott be a Tiszakécske

Megkezdődött a 2020/2021-es bajnokság a harmadosztályban. A Keleti csoportban szereplő Tiszakécskei LC a Tállya KSE labdarúgó gárdáját fogadta.

 

Az előző bajnoksághoz képest, a hazaiaknál új csapat lépett pályára, az újak közül négyen kezdőként. A Tisza-partiak nem titkolt szándéka az, hogy megnyerjék a bajnokságot és az elkövetkezendő évben ismét a másodosztályban szerepeljenek. Ennek megfelelően történtek az igazolások és Nagy Sándor személyében új vezetőedző irányítja a gárdát. A találkozó úgy kezdődött, mint a hogyan a szurkolók elvárták. A tiszakécskeiek rohamoztak, a tállyaiak pedig védekeztek. Az első fél órában szinte el sem jutottak a hazaiak kapujáig. Nagy volt a nyomás a vendégeken, amikor is a 40. percben egy kitűnő beadás után Pongrácz Viktor megszerezte a vezetést 1:0. A második félidő elején kiegyensúlyozottabb lett a játék, a vendégek néhány szögletet is rúgtak, de a legfeltűnőbb az volt, hogy egy-egy összecsapás után sokat feküdtek a földön. Egyértelmű volt, hogy az időt húzták. Sajnálatos módon a játékvezető is partner volt ebben. Egy néző meg is jegyezte, hogy ilyen gyenge játékvezetés már régen volt Tiszakécskén. A második játékrészben is majd nem negyven percet kellett várni a hazai gólra. Pongrácz kitűnő szöglete után Farkas és Csáki emelkedett a legmagasabbra, és az előbbi fejéről a hálóba került a labda 2:0. A hátralévő percekben még történt egy-két összecsapás, de gól nem született.

–A győzelem mindig nagyon jó egy csapat számára, értékelte a látottakat Nagy Sándor a hazaiak mestere. – Az volt a célunk, hogy nyerjük meg a mérkőzést, és ez sikerült. Tisztában voltunk azzal, hogy a Tállya védekezni fog, néha egy-egy kontrából próbáltak kijönni, de erre felkészültünk. Úgy gondolom, hogy a szurkolók nagyon jó mérkőzést láthattak, mert sok helyzetet tudtunk kialakítani. Hiányérzetem azért van, mert több nagy lehetőséggel sem tudtunk élni, de ne legyünk telhetetlenek, mert minden kezdet nehéz. A legfontosabb az, hogy a csapat együtt volt, végig hajtottuk az egész kilencven percet, és végig koncentráltak voltunk, igazából nem adtunk esélyt a Tállyának, mert még kapura lövésük sem volt. Tudtuk azt, hogy a szélen tudjuk őket megbontani, mert nagyon zártan védekeztek, de erre is felkészültünk, sokszor mögéjük tudtunk kerülni. Elégedett vagyok a csapattal. Egy új edzőnek, egy új állomáson győzelemmel bemutatkozni nagy öröm. Szeretném a közönségnek is megköszönni, hogy buzdították a csapatot. Legyenek ők a tizenkettedik játékosok, mert nekünk legtöbbször felállt védelem ellen kell majd játszani, amihez szükségünk lesz a támogatásukra.

–Fájó szívvel mondom, de megérdemelten nyert a Tiszakécske. Igazából nem sok lehetőségünk volt a kapujuk előtt, de a védelmünk szervezetten és jól játszott. Ha egy kicsit jobban koncentrálunk, akkor szorosabbá tudtuk volna tenni a mérkőzést, fogalmazott Uray Attila a tállyaiak vezetőedzője.

Tiszakécskei LC–Tállya KSE 2:0 (1:0)

Tiszakécske, 400 néző. Vezette: Kakuk Szabolcs (Zahorecz Rolnad, Bereczki Bence)

Tiszakécske: Molnár – Oláh, Csáki, Fülöp, Farkas, Ternován, Horváth Attila, Pongrácz, Simon (Kiprich 84.), Nyilas (Szabó D. 67.), Zádori (Máté (73.). Vezetőedző: Nagy Sándor

Tállya: Tarr – Tóth Sz., Fazekas, Nyitrai (Huszti 87.), Tóth L., Lavrik (Kelemen 46. (Motkó 64.), Szegedi, Fenyőfalvi, Bihari, Bocsi, Jano. Edző: Uray Attila.

Gólszerző: Ponrácz 40., Farkas 79. Sárga lap: Farkas 17., Csáki 65., Szabó D. 84., ill. Tóth Sz. 5., Bocsi 36., Fazekas 73., Motkó 85.