1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Már csak a Tiszakécske százszázalékos

Négy fordulót bonyolítottak le eddig az NB III.-as labdarúgó bajnokság Keleti csoportjában. Egyetlen olyan csapat van, aki még nem kapott ki és az a Tiszakécske LC. Vasárnap a Gyöngyös ellen diadalmaskodtak, a mérkőzésen Máté János öt gólt rúgott.

Nem játszott még a Tiszakécske soha a Gyöngyössel, vasárnap volt az első mérkőzésük. A Heves megyeiek edzője nem más, mint Simon Antal, aki korábban a tiszakécskei csapatot is irányította, így egy fajta presztízs mérkőzésnek is tekinthető volt a találkozó. Nagy Sándor a tiszakécskeiek mestere a találkozó előtt azt nyilatkozta, hogy senkit sem becsülnek le, mindenkit egyenrangú félnek tekintenek, és mindenki ellen a legjobb tudásuk szerint fognak játszani. Az ígéretüket be is tartották. Nem becsülték le az ellenfelet, de a lehetőségeket kihasználták. Igaz, az első gólt a hazaiak lőtték már a 9. percben, de azzal mindenki tisztában volt, hogy egy mérkőzés nem kilenc, hanem kilencven percig tart. Az első félidő közepén Máté Jánosnak tizenegyesből sikerült egalizálni a mérkőzést, és az első félidő lefújása előtt még Simon Márk is betalált. A második játékrész elején a hazai csapatból kiállították Rédeit, így tíz emberrel folytatta a játékot a Gyöngyös. Ami ezután következett, az nem álom volt, hanem valóság. Huszonhat perc alatt ugyanis öt gólt rúgott a Tiszakécske, amiből négyet Máté, egyet pedig Simon jegyzett. Máté egyik találata tizenegyesből született. Így alakult ki az 1–7-es eredmény. Az újabb győzelem azt jelentette, hogy az eddig lejátszott négy mérkőzését mindet megnyerte a Tiszakécske, és a gólaránya is imponáló 15–2.

Simon Antal: Az első félidőben jól játszottunk, partiban voltunk a jobb erőkből álló ellenféllel szemben, a második félidő sajnos már szakmailag értékelhetetlen.

Nagy Sándor: Gratulálok a fiúknak, hogy egy ilyen nagy gólarányú győzelmet arattunk. Lehet, hogy furcsán hangzik, de nem vagyok maradéktalanul elégedett, néhány játékosommal el is kellett beszélgetnem. Ezt a mérkőzést lezártuk és már a következő, nagyon fontos Jászberény elleni találkozóra kell összpontosítanunk minden idegszálunkkal.

Gyöngyösi AK–Tiszakécskei LC 1–7 (1–2)

Gyöngyös, 200 néző. Vezette: Zimmermann Márió (Flinta Zoltán, Petrovszki Péter)

Gyöngyös: Erdei – Bartha, Földi, Rédei, Gohér (Bodi), Borbély, Márkus (Gaál), Pölöskei, Eichenvalder (Csilik), Bartusz, Tarnai. Vezetőedző: Simon Antal.

Tiszakécske: Molnár – Oláh, Kiprich, Fülöp, Farkas, Ternován (Galacs), Pongrácz, Horváth Attila (Szabó D.), Simon, Nyilas (Zvara), Máté. Vezetőedző: Nagy Sándor

Gólszerző: Tarnai 9., ill. Máté 11-esből 27., Simon 43., 48., Máté 11-esből 55., 62., 69., 74. Kiállítva: Rédei 47. percben.

A következő bajnoki mérkőzést, augusztus 23-án vasárnap 19 órai kezdettel játssza a csapat, a Városi Sportcentrumban, a második helyezett Jászberény ellen. Izgalmas mérkőzésre lesz kilátás.