1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Bicaj játszotta a főszerepet az óvodásoknál

A szeptember 22-i autómentes nap felhívva a figyelmet, a lakiteleki óvodásoknál. Két nappal később a gyerekek nagy része reggel kerékpárral érkezett szüleivel az intézményekbe.

 

A Szivárvány Óvodában minden évben megrendezik a „Bicajjal az oviba!” programot, ezáltal is erősítve a gyermekek környezettudatosságát. A délelőtt folyamán a biztonságosan kerékpározó nagyobbak a község utcáin kerültek egy nagy kört. Ügyesen és figyelmesen kerékpároztak, tartva a megfelelő távolságot, ügyelve egymás biztonságára, természetesen a figyelem felhívó láthatósági mellényekben. Az óvodások ezzel is figyelmeztetni akarták környezetüket, a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti problémákra. A gyerekek biztonságos közlekedését polgárőrök segítették.

Addig míg a nagyobbak az utcákon tekertek, az óvodákban maradt gyerekek a KRESZ parkokban kerékpározhattak, futóbiciklizhettek. Természetesen a kihelyezett KRESZ táblák szabályait betartva. Az intézményekbe való visszatérés után, a gyerekeknek lehetőségük volt kipróbálni magukat, és ügyességüket a biciklis akadálypályán. A kialakult vírusveszély miatt mindkét óvodában külön tartották meg a versenyt. Az értékelés stopperrel mért idő alapján történt. A leggyorsabb fiúkat és lányokat, korosztály szerint díjazták. A csoportjában viszont minden gyermeket meglepetés édesség várt. Az egészséges életmód, mozgás témában zajló délelőtt nagyon jó hangulatban telt, és a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására is figyelmeztetett.