1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Durva ellenféllel szemben nyert a Tiszakécske

Az NB III.-as labdarúgó bajnokság Keleti csoportjában a tizennegyedik fordulót bonyolították le. Ebben a Tiszafüred látogatott Tiszakécskére. A hazaiak eddig egy alkalommal kaptak ki és egyszer játszottak döntetlent, a többi mérkőzést megnyerték.

 

Nagy várakozás előzte meg a két csapat mérkőzését. Egyrészt azért, hogy a hazaiaknak sikerül-e tovább folytatni a győzelmi sorozatukat, másrészt Kalmár Ferenc a vendégek csatára, aki korábban négy éven keresztül Tiszakécskén rúgta labdát, ezúttal betalál-e hazaiak kapujába. Már az első percben megsérült Fülöp Noel, és hiába volt az ápolás, le kellett cserélni. A 12. percben Simont felvágták a tizenhatoson belül, a játékvezető meglepetésre kifelé ítélt szabadrúgást. A 30. percben jobb oldali szöglet után Kiprich a felső lécet találta el. A tiszafürediek rengeteget szabálytalankodtak, amit a játékvezető nem minden esetben tolerált. Egy ilyen szabálytalanság után Pongrácz Viktort is le kellett cserélni.

A második félidő elején megszerezte a vezetést a Tiszakécske. Galacs hatalmas szóló után – három védőt is kicselezett – kilőtte a jobb alsó sarkot 1:0. A 74. percben Pál kapott jó labdát a jobb oldalon, kiszorított helyzetből lőtt a hosszú sarokba 2:0. A mérkőzés hajrájában sikerült szépíteni a Tiszafürednek. Jobb oldali beadás után Barna a bal alsó sarokba lőtt 2:1. Durva meccsen a Tiszakécske megérdemelten szerezte meg a három pontot.

Tiszakécskei LC–Tiszafüredi VSE 2:1 (0:0)

Tiszakécske, 450 néző. Vezette: Dobai János (Bereczki Bence, Zahorecz Roland)

Tiszakécske: Molnár – Oláh, Fülöp (Pál 5.), Kiprich, Farkas, Pongrácz (Szabó D. 35.), Simon, Horváth Attila, Ternován, Máté, Galacs (Káli 87.). Vezetőedző: Nagy Sándor

Tiszafüred: Sándor B. – Hada, Gajda (Barna 61.), Barzsó, Kalóz, Csiki (Haász 61.), Kalmár, Szövetes, Tóth S., Mészáros, Szabó T. Vezetőedző: Tóth Tibor

Gólszerző: Garacs 53., Pál 74., ill. Barna 85. Sárga lap: Kiprich 19., Ternován 80., Oláh 88., ill. Csiki45., Kalóz 64., Szabó T. 88., Haász 90.

Nagy Sándor: Örülök, hogy magabiztosan nyertünk, függetlenül attól, hogy 2:1 lett a vége. Úgy gondolom, hogy a játékvezető kiengedte a mérkőzést a kezéből. A tiszafürediek szét rúgtak bennünket, akkor sem szólhattak volna semmit, ha nem tizenegy emberrel fejezik be a találkozót. A fiúk nem vették könnyedén a mérkőzést, az első perctől az utolsóig küzdöttek, harcoltak, a szívüket kivitték a pályára és ott is hagyták. Sajnos ennek a mérkőzésnek vannak áldozatai is a csapatunknál, és ez a játékvezetőnek köszönhető, mert hagyta, hogy így eldurvuljon a játék.

Tóth Tibor: Amennyire lehetett megnehezítettük a Tiszakécske dolgát. Úgy érzem, hogy az első félidőben teljesen partiban voltunk, az ellenfelünk rúgott egy kapufát, de nekünk is volt egy szép kontra támadásunk. A második félidőben már két góllal vezetett a Tiszakécske, de vissza tudtunk jönni egy gólra. Nem szabad elfelejteni, hogy mi továbbra is bennmaradásért küzdünk, szeretnénk ebben az osztályban maradni. A Tiszakécskének teljesen mások a céljai, úgy gondolom, hogy ezt a különbséget el tudtuk tüntetni a pályán.