1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Nem tudott nyerni Tiszaug a Fülöpszállás ellen

A járvány miatt erre a hétvégére kiírt megyei labdarúgó mérkőzések közül több is elmaradt. A megyei III. osztály Északi csoportjában a Tiszaug:Fülöpszállás találkozót azonban megtartották, természetesen zárt kapuk mellett.

 

Már a hatodik percben megszerezték a vezetést a fülöpszállásiak. File Dávid a jobb oldalról tizennyolc méterről, laposan a hosszú sarokba lőtt, 0:1. Nyolc percre rá egyenlített a hazai gárda, Szabó Norbert lőtt be egy szögletet a bal oldalról, a berobbanó Nagy Attila pedig négy méterről a léc alá fejelt, 1:1. Nem sokkal később ismét vezetést szereztek a vendégek, még pedig Csordás Zoltán révén, aki a jobb alsó sarokba lőtt 1:2. A félidő hátralévő részében is inkább a fülöpszállásiak veszélyeztettek és egy alkalommal tűzijátékot is rendeztek az ugi kapu előtt.

A második játékrész elején ismét a vendégeknek sikerült betalálni a hazaiak kapujába. Csordást buktatták a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt a kényszerből kapuba álló Deák Sándor lőtte és nem hibázott 1:3. Az 57. percben Csordás a bal oldalról kisodródott helyzetből talált a kapuba 1:4. Nem kellett sokat várni az újabb hazai gólra sem, Polovics huszonkét méterről lőtt szabadrúgása utat talált a fülöpszállási kapuba. 2:4. Nagy Attila 63. percben lőtt góljával még jobban felzárkózott a hazai gárda 3:4. A 71. percben ismételten szabálytalankodtak a hazai védők a tizenhatoson belül, még pedig Kovács Bencével szemben. Ezúttal is Deák Sándor volt az ítélet végrehajtó, és ugyan oda rúgta, mint az előzőt, a jobb alsó sarokba 3:5. A találkozó hajrájába Zsidai megkapta a második sárga lapját, majd utána pedig a pirosat. Kár, hogy ezt a találkozót nem láthatták nézők, mert igazán változatos, jó mérkőzést játszott egymással a két csapat. Ezúttal a fülöpszállásiak jobbak voltak, de hazai gárda sem panaszkodhat, mert sokat tettek azért, hogy legalább az egy pontot megszerezzék.

Zsidai István: Többet vártam a csapatomtól, úgy érzem, hogy a mezőnyben a vendégek többet tettek a sikerért, ráadásul mi sajnos végig csak mentünk az eredmény után.

Deák Sándor: Létszámhiányosan érkeztünk ugyan, hiszen csere nélkül voltunk kénytelenek kiállni, de megmutattuk, hogy a szó igazi értelmében csapat vagyunk. Mindenki kitette a szívét, lelkét a pályára, az öt idegenben szerzett gól pedig önmagáért beszél.

Tiszaug–Fülöpszállás 3:5 (1:2)

Tiszaug, vezette: Ézsiás Gábor (Fekete Bálint, Horváth Viktor)

Tiszaug: Békési – Baranyi, ifj. Zsidai, Szabó N., Polovics (Szabó L.), Lovas (Rózsa), Nagy Attila, Molnár (Babita), Szentesi, Kósa (Jarábik), Juhász. Edző: Zsidai István

Fülöpszállás: Deák – Pataki, File, Marcsó, Kovács B., Víg, Nagy Adrián, Csordás, Földes, Pusztai, Andó. Játékos-edző: Deák Sándor

Gólszerző: Nagy Attila 14., 63., Polovics 59., ill. File 6., Csordás 15., 57., Deák 48., 71. Kiállítva: ifj. Zsidai 84.