1. 2024.04.16. kedd, Csongor
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Káli Tibor belőtte magát a csapatba

Az NB-s csapatoknál kevés olyan labdarúgó van, aki munka mellett játszik, olyan pedig talán nincs is, aki egy egyesületnél a technikai feladatokat is ellátja. De még is van, mégpedig Káli Tibor.

A Tiszakécskei LC honlapján infrastuktúra igazgató szerepel Káli Tibor neve alatt, ez pedig azt jelenti, hogy ő látja el a technikai feladatokat. Jó ideje rúgja már a labdát Tiszakécskén, mellette meg hasznosan tevékenykedik a klubnál. A megyei I. osztályú csapat oszlopos tagja, kapitánya, egy ideje pedig már az NB III.-as gárdánál is szóba került a neve, és persze a játéka is. Nagy Sándor vezetőedző hat hete számít rá, és tartalékként ugyan, de mindig becseréli. A legutóbbi Putnok elleni találkozón, alig tíz percet töltött a pályán, de ezt jó játékkal és góllal hálálta meg. Káli Tibornak ez volt élete első NB III.-as találata. – Szabó Dávid adta be a labdát, jó ütemben érkeztem rá, egyedül ugrottam fel a labdára, és befejeltem a hálóba. Ez volt a harmadik gólunk, nekem pedig az első NB III.-as. találatom – mondta Káli Tibor. Az elmúlt hat hétben valamennyi mérkőzésen beállított Nagy Sándor vezetőedző. Persze ez annak „köszönhető”, hogy sok a sérült a csapatnál, így szűkebb lett a keret. Négyen keresztszalagosok, hozzájuk jött még néhány sérült és eltiltás, így én is játéklehetőséget kaptam, akár csak István Laci, vagy Benkó Bence, akik szintén a megyei I. osztályú csapat tagjai. Ha jól emlékszem, akkor tíz évvel ezelőtt fél évet játszottam már Baján az NB III.-ban, de ott csak a Magyar Kupában lőttem gólt.

Káli Tibor, amikor még a Tiszakécskének megyei II. osztályú csapata volt, a 2017/2018-as bajnokságban, gólkirály is volt. Akkor a csapat 139 gólt rúgott, ebből Káli Tibor nem kevesebb, mint félszáz alkalommal talált be az ellenfelek kapujába. Természetesen csatár poszton játszott és játszik most is. Elmondása szerint az NB III.-as csapat és a megyei I. osztályú gárda között az a különbség, hogy az előbbi egy profi gárda, az utóbbi pedig egy baráti társaság. A munkájáról azt nyilatkozta, hogy kicsit hajtós, de legjobb tudása szerint próbálja megoldani mind a két feladatát. Egy hónapja már az NB III-as csapattal is edz, ami azt jelenti, hogy hetente hat alkalommal van mozgás, csak hétfőn van pihenés. Érzi is magán, és a teljesítményén, hogy többet edz. Mint mondta, gyakorlat teszi a mestert. Talán ennek is köszönhető az, hogy sikerült megszereznie élete első NB III.-as találatát.

Az elmúlt hétvégén véget ért az őszi forduló, de tavaszról két mérkőzést még előre hoztak az NB III.-as bajnokságban, ez pedig azt jelenti, hogy vasárnap Tállyára látogat a Tiszakécske. Ettől a mérkőzéstől is természetesen győzelmet vár Káli Tibor, problémaként csak azt említette, hogy sokat kell majd oda és vissza is utazni. A buszban azonban jó hangulat uralkodik, főleg, ha győznek. Már pedig a csapat eddig csak két alkalommal szenvedett vereséget egyet hazai pályán a Jászberény, egyet pedig idegenben a BVC-Zugló ellen. A tállyai pálya ismeretlen a tiszakécskei játékosok számára, hiszen még nem játszottak rajta, és egy ismeretlen pályán mindig nehéz játszani, és ezúttal sem lesznek nézők, akik bíztatnák a csapatokat. A találkozó vasárnap 13 órakor kezdődik.