1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Nehezen, de győzött Tállyán a Tiszakécske

Az idei év utolsó előtti fordulóját bonyolították le, az NB III.-as labdarúgó bajnokság Keleti csoportjában. A Tiszakécskei LC gárdája Tállyára utazott.

A Borsod megyei kis csapat, az eddig lejátszott mérkőzések után nem állt valami jól a tabellán, a középmezőny végét foglalta el. Éppen ezért a vendégeknek nem is lehetett más céljuk, mint az, hogy elhozzák a három pontot. Már az első percektől nyomást helyeztek a hazaiak kapujára, de gólt csak több mint fél óra elteltével tudtak szerezni a tiszakécskeiek. Ekkor Simon Márk szögletrúgása után Pál Andrást egyedül hagyták így könnyen juttathatta fejjel a tállyai kapuba a labdát 0–1. A második félidő egészen másképpen alakult. Egy részt elkezdett esni a hó, másrészt pedig a hazaiak mindent megpróbáltak annak érdekében, hogy egyenlítsenek. Bizony nem egy alkalommal csak az utolsó pillanatban sikerült menteniük a kécskei védőknek. Azt is el kell mondani, hogy a vendégeknek is volt jó néhány helyzetük, de azok is kimaradtak. Már a hosszabbítás utolsó percében járt a mérkőzés, amikor Galacs saját térfelének a közepéről kapott labdát, és kapura vezethette volna a labdát. Nyitrai azonban utána iramodott, és még a tizenhatos előtt fellökte. A játékvezető azonnal felmutatta neki a piros lapot. Kecsegtető volt a távolság, lehetett volna növelni az előnyt. A labda mögé Farkas állt, elcsavarta a sorfal mellett, de Tarr ki tudta ütni a labdát. A játékvezető ezt követően pedig lefújta a mérkőzést.

Nagy Sándor: Az első félidő teljesen úgy alakult, ahogy elterveztük. Akkor jól is játszottunk, viszont a második játékrészben csapatszinten nagyon visszaestünk, így lett egy ki-ki meccs a találkozóból. Igaz, hogy a második félidőben nem ment a játék, de hatalmasat küzdöttünk, aminek köszönhetően megszereztük a nagyon fontos három pontot.

A tavaszi forduló második mérkőzését december 6-án bonyolítják le. Ekkor a Hatvan csapata érkezik Tiszakécskére. A vírus helyzet miatt zárt kapus lesz a találkozó, de a szurkolók élő közvetítésben követhetik 13 órától a találkozót.

Tállya KSE–Tiszakécskei LC 0–1 (0–1)

Tállya, vezette: Jakab Árpád (Benkő Róbert, Volentics Erik)

Tállya: Tarr – Tóth Sz., Rubish (Minczér 70.), Nyitrai, Lavrik (Fazekas 63., Motkó (Huszti 79.), Szegedi, Kelemen, Bihari, Jano (Ondó 63.), Bocsi. Vezetőedző: Uray Attila.

Tiszakécskei LC: Molnár – Oláh, Horváth Adrián, Máté (Káli 79.), Horváth Attila, Zvara, Pál, Pongrácz, Farkas, Simon (Galacs 46.), Kiprich. Vezetőedző: Nagy Sándor.

Gól: Pál a 33. percben. Kiállítva: Nyitrai a 93. percben.