1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Az utolsó idei bajnoki következik

Ezen a hétvégén vasárnap, ebben az évben utoljára futnak ki bajnoki mérkőzésre a pályára az NB III.-as labdarúgó bajnokság csapatai. A Keleti csoportban játszó Tiszakécskei LC, a Hatvan gárdáját fogadja

A tiszakécskei csapat jó teljesítménnyel vonulhat majd téli pihenőre, mert a Jászberény előtt négy ponttal vezetik a tabellát. Az őszi mérkőzésekről Horváth Attilát kérdeztük. – Úgy érzem, hogy a bajnokság megkezdése után, kellett három-négy mérkőzés ahhoz, hogy igazából összekovácsolódjon a csapat, mondta a csapatkapitány. Azóta, nem csak hazai pályán, de idegenben is megmutattuk azt, hogy milyen egységesek vagyunk. Ha adott esetben néha gyengébben is ment a játék, akkor is nagyot küzdött a csapat, és a szívét, lelkét kitette. Ennek is köszönhető, hogy vezetjük a tabellát. Megmondom őszintén, azt reméltem, hogy ennyi szerzett ponttal, ötvenkettővel, nagyobb lesz az előnyünk, de a Jászberény becsülettel, tisztességgel tartja a lépést velünk. Bízom benne, hogy a tavasszal is ugyan olyan eredményesen tudunk majd játszani, mint az ősszel, és akkor sikerül a tervünket megvalósítani.

A vasárnapi találkozó már a tavaszi fordulókból előrehozott második mérkőzés lesz a Hatvan ellen. Ősszel idegenben 1–3-ra győzött a Tiszakécske, Csáki, Simon és Máté találatával, Czibolya ellenében. Szinte természetes, hogy ezúttal is a három pont megszerzése a célja a TLC-nek. – Nagyon szeretnénk hazai pályán a három pontot begyűjteni, persze ez minden mérkőzésünkre igaz, tette hozzá Horváth Attila. Az itthon játszó mérkőzések mindig különlegesek számunkra. Sajnos nem lehetnek majd itt a szurkolóink, nem hallhatjuk a biztatásukat, pedig nagyon sokat jelentenének számunkra. Úgy készülünk, hogy minél frissebben és dinamikusabban tudjunk majd játszani.

A vasárnapi mérkőzés után még nem vonulhatnak megérdemelt pihenőjükre a játékosok, mert az elkövetkezendő héten különböző felméréseken kell átesniük. Erre azért van szükség, hogy a szakmai stáb lássa, hogyan, milyen állapotban vannak jelenleg a játékosok, és milyen állapotban érkeznek majd vissza, a pihenő után. Annyi bizonyos, hogy a felmérések után két hét teljes kikapcsolódás jár majd mindenki számára, amikor is nem kell majd semmilyen sporttal kapcsolatos mozgást végezniük. Utána viszont kapnak majd otthoni feladatokat, főleg futóprogramot. Előre láthatólag január 14-én fognak majd ismét találkozni, amikor is újabb felmérés vár majd a csapat tagjaira.

A Hatvan elleni találkozó vasárnap 13 órakor kezdődik, zárt kapuk mellett.