1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Első helyezés került a karácsonyfa alá

Fedezzük fel együtt a Mátra csodáit! Ez év őszén a siroki Vár-Camping „Nyerj egy osztálykirándulást!” címmel hirdetett pályázatot.

 

A nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola 5. osztályosai, szülői kezdeményezésre, beneveztek a versenyre. A pályázat hat online fordulóból állt, ahol egy-egy kérdéssort kellett megválaszolni. A feladványokban szerepeltek földrajzi, történelmi, könnyebb-nehezebb, de tippelős kérdések is. A szülők és gyerekek bújták az internetet, számoltak fényképen lépcsőfokokat, búvárkodtak a török világ eseményeiben, tanulmányozták régmúlt idők várépítési technikáit, gyönyörködtek a Mátra állat- és növényvilágában. Minderre persze nem sok idő jutott, hiszen minden kérdéssor megoldására egy hét állt rendelkezésükre.

Az eredményhirdetésre, a 2020-as tanítási év utolsó hetében került sor. Az 5. osztályosok ekkor tudták meg, hogy első helyezést értek el. Természetesen a jutalom sem maradt el, ami nem is volt kevés. Száz százalékos szállásdíj kedvezmény – 1 vagy 2 éjszakára – a siroki Vár-Camping faházaiban, ingyenes belépő a siroki várba, ajándék íjászbemutató az Aranykard Sárkányos Lovagok Egyesület felajánlásával, ingyenes belépő a kisnánai várba, a parádfürdői Cifra Istálló és Kocsimúzeumba, a parádi Tájházba és Asztalos Johák fafaragó kiállítására, valamint a parádsasvári Üvegmanufaktúrába.

Az eredményt sikerült titokban tartani a gyerekek előtt az utolsó tanítási napig, vagyis december 18-ig, így az oklevelet az osztály karácsonyfája alá helyezték el. Ennél szebb karácsonyi ajándéka nem is lehetett volna a tizenkilenc tagú osztálynak. A jól megérdemelt kirándulást természetesen akkor veszik majd igénybe, amikor a vírus fertőzés már elmúlt.