1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Marad a keret, csak néhány játékost fognak igazolni

Megkezdte felkészülését a tavaszi szezonra a Tiszakécskei LC NB. III-as labdarúgó csapata. A mai edzésen huszonegy játékos vett részt A kerethez eddig két új játékos csatlakozott, akik közül az egyiket már le is igazolta a klub.

 

Nagy Sándor vezetőedző tizenegy órakor eligazítást tartott edzés előtt az öltözőben, majd a játékosok a műfüves pályára mentek ki gyakorolni. Két dolgot mindjárt észre lehetett venni. Az egyik és talán a legfeltűnőbb az volt, hogy Pongrácz Viktor szőkére festette a haját. A másik pedig az, hogy egy új játékos, Albert Ádám is feltűnt a csapat tagjai között. A futó bemelegítés után cicázás következett, majd különböző gyakorlatok követték egymást. Ezt követően két részre oszlott a társaság és a már hetek óta várt játék következett. A játékosok ugyanis utoljára december 6-án játszottak mérkőzést. A felkészülésről az új játékosokról Nagy Sándort kérdeztük.

– Jó állapotban érkeztek vissza a fiúk, végig csinálták azt a programot, amit előírtunk számukra. Ezen a héten három alkalommal fogunk edzeni, a jövő héten hétfőn még egyet, de utána emeljük a napi létszámot kettőre, az elkövetkezendő hét végén pedig már edzőmérkőzést fogunk játszani. Szeretnénk majd edzőtáborba is eljutni, napokon belül kiderül, hogy ezt meg tudjuk valósítani, vagy nem. Annyiban változott a keret, hogy Albert Ádám érkezett hozzánk Jászeberényből, akire a támadó szekcióban számítok. Örömmel vettük, hogy minket választott, mert kiváló képességű játékosról van szó, aki reményeink szerint az NB. II-es csapatot is erősíteni fogja majd. Néhány játékossal tárgyalásokat folytatunk, közel vagyunk a megállapodáshoz, de addig nem akarok neveket említeni, míg nem írták alá a szerződést. Matyi Zoltán már másfél hónapja nálunk edz, fiatal tehetséges labdarúgó, napokon belül az ő sorsa is eldől. Az igazolásokat úgy próbáljuk megoldani, hogy akik hozzánk kerülnek, azok már az NB. II-ben is játszani fognak, mert nem lehet más célunk, csak az, hogy megnyerjük az NB. III Keleti csoportját. A szűk keretünk már NB. II-es szintű, és ha szükséges lesz változtatni rajta, akkor azt a nyáron meg fogjuk tenni, mert szeretnénk egy nagyon jó másodosztályú csapatot összehozni a következő bajnokságra.

A sérültekkel kapcsolatban a vezetőedző elmondta még, hogy Nyilas Elek, Zádori Krisztián és Gréczi Gábor műtéten estek át. Közülük leghamarabb Zádori tud majd visszatérni, Nyilas és Gréczi csak később tud a csapathoz csatlakozni. Fülöp Noel sérülése rendbe jött, ő már most edzett a csapattal. Csáki Róbert hiányzott még az edzésről, mert kezelésen vett részt, de hétfőn már ő is csatlakozik a társasághoz.