1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Nagy Sándor elégedett volt a mutatott játékkal

Lejátszotta idei első előkészületi mérkőzését a Tiszakécskei LC NB III.-as labdarúgó csapata. A Nyíregyháza Spartacus másod osztályú gárdája fogadta őket.

A mérkőzés első félórájában többnyire mezőnyjáték folyt a pályán, bár a hazaiak egy kapufát is lőttek. Az első játékrész nem hozott gólt. A második félidőre teljes sort cserélt Nagy Sándor vezetőedző. Ebben a játékrészben is sikerült egy alkalommal a kapufát eltalálni a nyíregyháziaknak, de a vendégeknek is akadtak helyzeteik. A 78. percben megszerezték a vezetést a hazaiak, amikor is Hornyák volt eredményes 1–0. Már csak öt perc volt hátra a játékból, amikor ismét Hornyák volt eredményes, ezúttal fejjel talált a tiszakécskei kapuba 2–0.

A Tiszakécskei LC most a téli szezonban két játékost igazolt. Albert Ádám Jászberényből, Gyurján Bence pedig Nyíregyházáról érkezett a Tisza-parti kisváros csapatába. Mind a két labdarúgó lehetőséget kapott az első felkészülési mérkőzésen. – Úgy érzem, hogy nagyon jó mérkőzést sikerült játszanunk a Nyíregyházával, mondta Nagy Sándor. – Amit igazából terveztünk, abból majd nem mindent sikerült megvalósítanunk, egyedül a gól hiányzott a játékunkból. A lehetőségeink meg voltak, de kimaradtak. Kerestük a réseket, a mélységi passzok sikeresek voltak, a szélső hátvédek jól zártak, a két belső védő pedig jól irányította a védelmet. Hatos és nyolcas pozícióban Horváth Attila és István László nagyon jó játékot mutatott. Azt mondhatom, hogy az utolsó húsz percig rendben volt minden. A vendégek az első góljukat talán lesből szerezték, de ez most nem is érdekes. A Nyíregyháziaknak már top formában kell lenni, mert a 31-én bajnoki mérkőzést játszanak, nekünk pedig ez volt az idei első találkozónk. Éppen ezért teljes mértékben elégedett vagyok a látottakkal. Készülünk a január 30-i KTE elleni előkészületi mérkőzésre, tette hozzá a vezetőedző.

Nyíregyháza Spartacus FC–Tiszakécskei LC 2–0 (0–0)

Nyíregyháza: Fejér – Szokol, Fodor, Papucsek, Jánvári, Márkus (Végső 65.), Starosta (Gresó 46.), Papp (Paku 46.), Kovács (Kalocsai 46.), Györgyi (Farkas A. 71.), Hornyák. Vezetőedző: Gálhidi György

Tiszakécske első félidő: Molnár – Ternován, Kiprich, Horváth Adrián, Szabó D., Horváth Attila, István L., Albert, Pácsa, Galacs, Pál.

Tiszakécske második félidő: Tajti – Matyi, Oláh, Fülöp, Farkas, Pongrácz, Zvara, Lovas, Simon, Gyurján, Máté. Vezetőedző: Nagy Sándor

Gólszerző: Hornyák 2