1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Pont nélkül távozott Füzesgyarmatról a Tiszakécske

Az NB. III-as labdarúgó bajnokság Keleti csoportjában az első idei bajnoki mérkőzésén a Tiszakécskei LC csapata Füzesgyarmatra, utazott, de pont nélkül tért haza.

 

A 22. fordulót előtt négy ponttal vezette a Tiszakécske a tabellát, a mostani füzesgyarmati vereség után az előny három pontra csökkent a Jászberény előtt. Az időjárásra nem lehetett panasz, mert február végén tavaszias időben játszhattak a csapatok. Az első tíz percet keményen megnyomta a vendégcsapat, amiből arra lehetett következtetni, hogy a három pont megszerzéséért küzdenek. Aztán a 12. percben egy jobb oldali szabadrúgásból Popescu fejelt a tiszakécskei kapuba 1–0. A gól rá is nyomta a bélyegét a vendégek játékára, a félidő hátralévő részében. Hibát, hibát hibára halmoztak, rengeteg labdát eladtak, és kapkodás jellemezte a játékukat. A hazaiak vezetésük birtokában több alkalommal is húzták az időt, pedig ekkor még sok volt hátra a mérkőzésből. A második félidőben Zvara Dávid helyett Albert Ádám lépett pályára, amivel intenzívebbé vált a tiszakécskeiek játéka. Többet birtokolták a labdát, de igazi ziccert nem tudtak kialakítani, pedig a hazaiak hálóőre bizonytalan volt, mert több alkalommal is kipattant róla a labda. A találkozó utolsó félórájában szinte egy kapura játszott a Tiszakécske, de a nagy nyomást nem tudták gólra váltani. Félő volt, hogy a gyarmatiak kontra támadásaik esetleg újabb gólt eredményeznek. Akadt is egy hatalmas ziccerük, de szerencsére kihagyták. A hazaiak az időt húzták, több alkalommal nem került elő a játéktéren kívülről a labda, és egy-két belépő után hosszabb ideig tartózkodtak a füvön, mint amit a helyzet megkövetelt volna, de minden bizonnyal a legtöbb csapat ezt a taktikát választotta volna, vezetése birtokában. A látottak alapján a döntetlen igazságosabb lett volna.

Füzesgyarmati SK–Tiszakécskei LC 1–0 (1–0)

Füzesgyarmat: Fildan –Radicu, Kis (Molnár Sz. 92.), Achim A., Vajda (Árvai 83.), Karikás (Balogh (63.), Ramos, Tóth O., Popescu, Achim S., Pataki. Vezetőedző: Csillag László

Tiszakécske: Molnár M. – Oláh, Horváth Adrián (Pál 81.), Kalmár, Horváth Attila (Csáki 81.), Zvara (Albert 46.), Ternován (Galacs 67.), Pongrách, Kiprich, Simon, Fülöp. Vezetőedző: Nagy Sándor

Gólszerző: Popescu 12. Sárga lap: Pataki 42. Vajda 63., illetve Horváth Attila 11., Horváth Adrián 70., Simon 94.

A hazaiak teljesítményét Boros Tibor szakmai igazgató értékelte: Tisztában voltunk a realitásokkal, az én értékrendem szerint, a Tiszakécske egy más szintet képvisel ebben az osztályban, így nem volt értelme nyílt játékot játszani. Megpróbáltuk szűkíteni a területet és pontrúgás után, és adandó alkalommal, ha oda tudunk kerülni az ellenfelünk kapujához, akkor azt érdemben tudjuk befejezni. Ezen a mérkőzésen ez az elképzelésünk ült, örülök a győzelemnek, de azért el kell ismerni, hogy minimális helyzeten tudtuk tartani a Tiszakécskét.

Nagy Sándor vezetőedző nem örült a mérkőzés után. – Nem ilyen bajnoki kezdéssel számoltunk, az az igazság, hogy az első félidőt átaludtuk, nem úgy játszottunk, ahogyan megbeszéltük, sokat hibáztunk. Azt nem mondanám, hogy a Füzesgyarmatnak sok lehetősége volt, mert az egész mérkőzést mi irányítottuk. Most ez így sült el, változtatni kell a dolgokon.