1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Megszorongatta a DVTK II a Tiszakécskét

Könnyű mérkőzésnek ígérkezett az NB. III-as labdarúgó bajnokság Keleti csoportjában, a 25. fordulóban a Tiszakécskei LC–Diósgyőri VTK II mérkőzés, még sem lett az. A vendégek megszorongatták a hazaiakat.

 

Már az 5. percben a diósgyőri hálóban kötött ki a labda. Albert Ádám jobb oldali beadását Pál András fejelte a kapuba 1:0. Mindössze négy perc telet el újabb gólt szereztek a hazaiak. Gyurján Bence a jobb oldalról kapott labdát néhány métert vezette, majd tizenhat méterről kilőtte a jobb sarkot 2:0. A második játékrész elején tovább növelte előnyét a Tiszakécske. Fülöp Noel saját térfelének a közepéről indította Gyurjánt, a diósgyőri védő haza akarta adni a labdát, de Gyurján rácsapott, kicselezte a kapust és a jobb sarokba gurított 3:0. Mindössze egy perc telt el a mérkőzésből amikor Schildkraut a tizenhatoson belül kapta meg a labdát, hagyta egyet pattanni, majd a jobb sarokba bombázott 3:1. Egy felesleges szabálytalanság után tizenhét méterről rúghattak szabadrúgást a diósgyőriek. Zsiga élt a lehetőséggel, a sorfal mellett előtte a labdát, ami ezúttal is a jobb sarokban kötött ki 3:2. A hátralévő időben a vendégek mindent megpróbáltak annak érdekében, hogy legalább az egy pontot megszerezzék a hazaiak jól védekeztek, így az eredmény nem változott.

Tiszakécskei LC–Diósgyőri VTK II 3:2 (2:0)

Tiszakécske, zárt kapuk mögött, vezette: Kovács Tamás (Vrbovszki Pál, Varga Levente).

Tiszakécske: Molnár – Oláh M., Csáki, Kalmár (Ternován 65.), Albert, Horváth Attila, Pál (Kiprich 77.), Pongrácz (Zvara 77.), Farkas, Gyurján (Galacs 72.), Fülöp. Vezetőedző: Nagy Sándor

DVTK II: Bukrán – Kalandadze, Ivánka, Zsemlye (Mrva 77.), Schildkraut, Cortes, Nagy, Jónyer (Zsiga 46.), Omarashvili (Csávás 62.), Oláh B., Kispál. Edző: Zsivóczki-Pandel Gyula

Gól: Pál 5., Gyurján 9., 56. illetve Schildkraut 57., Zsiga 64. Sárga lap: Oláh 40., Fülöp 64., illetve Cortes 55., Oláh 70.

– Azt gondolom, hogy megérdemelt győzelmet arattunk, 3–0 után úgy éreztük, hogy könnyen meg lesz a mérkőzés. Sajnos utána kilazultunk, amit a diósgyőriek kegyetlenül kihasználtak, ezért a vége izgalmas lett a találkoznak, és sima győzelem helyett 3–2 lett. A legfontosabb azonban az, hogy megszereztük a három pontot. Megyünk a célunk felé. Ezen a mérkőzésen is meg voltak a lehetőségeink sok helyzetet kidolgoztunk, de nem sikerült mindegyiket kihasználni. Ettől eltekintve a 3–0 után nem szabad ilyen hibákat elkövetni, mint amilyeneket elkövettünk, és nem szabad sanszot adni az ellenfélnek. A csapat erejét mutatja, hogy vendégek két gólja után meg tudtuk tartani az eredményt. Tudtunk küzdeni és ez jó, nagyon jó, értékelte a mérkőzést Nagy Sándor.

– Ellentétes félidőket játszottunk a Tiszakécskével, nyilatkozta Zsivótczki-Pandel Gyula. – Az első 12 percet elaludtuk, aminek következtében 2–0-ra vezetett az ellenfelünk. Ezt követően egy érthetetlen harmadik gólt is kaptunk. Utána megpróbáltuk egalizálni a játékot, nagy részben sikerült is, mert gólokat szereztünk, sőt 3–2-nél volt lehetőségünk is arra, hogy egyenlítsünk. A második félidő vállalható a következő mérkőzésekre, abból kell építkeznünk. Úgy gondolom, hogy jó mérkőzést játszottunk, ennyivel jobb volt a Tiszakécske.