1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Elhozta Debrecenből a három pontot a Tiszakécske

Az NB III-as labdarúgó bajnokság Keleti csoportjának 26. fordulójában a Tiszakécskei LC csapata a Debreceni VSC II otthonába látogatott. A két gárda még nem találkozott egymással, mert az őszi mérkőzésre a debreceniek, a vírus járvány miatt, nem tudtak a Tisza-parti kisvárosba utazni.

 

A találkozó úgy kezdődött, ahogyan azt várni lehetett. A Tiszakécske támadott a Loki II pedig védekezett. Szinte az egész első félidőre ez volt a jellemző. A hazaiaknak komoly támadásuk nem igen volt, annál több a vendégeknek. Pontosan a félidő közepén jártunk, amikor jobb oldali szöglet után a debreceni kapus kiütötte a labdát, ami Simon Márkig jutott el. A középpályás fejjel Oláh Mátéhoz továbbította, aki szintén fejjel Farkashoz tálalt. A bal oldali védő kapásból kilőtte a jobb alsó sarkot 0:1. A félidő hátralévő részében is a vendégek támadtak többet. A második játékrész úgy folytatódott, mint az első a Tiszakécske támadott, helyzeteket alakított ki, a Loki II pedig védekezett. Az 52. percben kétszer is lehetősége lett volna a vendégeknek gólt szerezni, de védők bátor belevetődéssel mentettek. A tiszakécskeiek harcosan, nagyon elszántan játszottak, nem ismertek elveszett labdát, óriási mezőnyfölényben játszottak. A 77. percben Csáki hatalmas lövését védte bravúrral Hrabina. Jó iramú mérkőzésen a a listavezető akár több góllal is nyerhetett volna.

Debreceni VSC II–Tiszakécskei LC 0:1 (0:1)

Debrecen, vezette: Zimmermann Márió (Skover Péter, László István Sándor).

DVSC II: Hrabina – Füzfői (Kozma, 75.), Gellén, Kovács R., Jankleic, Balla, Szabó Á. (Juhász, 80.), Gyönyörű, Girdán (Tomol, 80.), Maruscsák (Tordai, 75.), Simon Mátyás. Vezetőedző: Szatmári Csaba

Tiszakécske: Molnár – Oláh, csáki, Albert, Horváth Attila, Pál (Galacs 71.), Pongrácz (Horváth Adrián 65.), Farkas, Simon Márk, Gyurján (ternován 85.), Fülöp. Vezetőedző: Nagy Sándor

Gól: Farkas 23. Sárga lap: Jankelic 29., Simon Mátyás 32., Gellén 84., illetve Pongrácz 31.

Nagy Sándor: Nagyon értékes győzelmet szereztünk egy jól felkészített ki Loki ellen. Az eredmény nem tükrözi a két csapat közötti különbséget. Gratulálok a srácoknak, e az ellenfelünknek is mert jó futballt játszottak. Élvezetes jó mérkőzés volt. Ez a debreceni csapat még jó pár csapatnak fog az orra alá borsot törni, a hátralévő bajnoki mérkőzéseken. Nagyon örülök a győzelemnek. Lassan, lassan e haladunk a céljaink felé. Dolgozunk tovább.

Szatmári Csaba: Mindent megtettünk, hogy Debrecenben tartsuk a három pontot, de sajnos ezúttal is egyetlen gól döntött, most sem a mi javunkra. Úgy gondolom, tisztesen helyt álltunk a listavezető Tiszakécske ellen. További sok sikert kívánok nekik.

A Kecskeméti LC-Tiszakécskei LC II mérkőzést későbbi időpontra halasztották.

Képgaléria: DVSC